Kategorier
Live Nyheter

High On Fire + Bismarck @ Garage, Bergen

Så var det slutt på en epoke, hvor dette ble den siste konserten i den svette kjelleren på Bergens legendariske Garage noensinne. Med amerikanske High On Fire på scenen ble det likevel en verdig avslutning.

Tirsdag 25.september 2018

Så var det slutt på en epoke, hvor dette ble den siste konserten i den svette kjelleren på Garage noensinne. I hvert fall slik vi har kjent den siden 90-tallet. Jeg vet ikke hvor mange hundre konserter jeg har sett der, så det var rart å være der for siste gang. Og jeg var på ingen måte alene for å være med på siste reis da det var ganske så fullt allerede klokka halv ni på kvelden da oppvarmingsbandet Bismarck (4,5/6) entret scenen. Faktisk så tror jeg det aldri har skjedd at så mange var tilstede på en konsert så tidlig på en tirsdagskveld på Garage, med unntak av festivaler. Bismarck er et relativt nytt Bergensband, som slapp sin debut «Urkraft» selv tidligere i år, før de ble plukket opp av Apollon Records. Og for et kjærkomment band dette er i Bergenscenen. Det låter blytungt, men groovy, og det er ikke mange band i Bergen eller Norge som låter så doom. De låter nesten som et enda mer utsvevende og psykedelisk Electric Wizard. Fra scenen låt det også veldig bra denne kvelden, selv om de kan jobbe noe med scenetekket sitt som blir rimelig stillestående.

Bismarck sto likevel for en god, høylytt og passende oppvarming, før High On Fire (5/6) fikk æren av å gjøre den siste konserten på et helt utsolgt Garage. Bandet er på sin 20 Sunless Years turné med tre konserter i Norge, hvor de både fronter den kommende skiva «Electric Messiah» samt eldre materiale, så det ble en ganske lang og variert konsert denne kvelden. Jeg har sett High On Fire ganske mange ganger før, og foruten at dette var siste kvelden på Garage, så utmerket den seg ikke nevneverdig. Men, makan til et bra liveband de er uansett. Trioen med Matt Pike i front, låter som et godstog i full fart og det er høyt, hardt og deilig. De er som et Motorhead på steroider. De nye låtene ble godt mottatt av publikum, selv om det var nytt materiale for de fleste. De eldre låtene fikk selvsagt veldig god respons. Når de rundet av kvelden med «Snakes for the Divine», var stemningen på topp blant publikum. Og det var deilig å se Garage så stappfull igjen, for det er ganske lenge siden. Bare så synd at dette var siste konsertkveld på stedet, noe som man også kunne føle blant publikum. Med High On Fire på scenen ble det likevel en verdig avslutning.

Tekst: Martin Kvam
Foto: Christian Misje