Kategorier
Skiver

Hardline | Human Nature

Da Bad English gikk i oppløsning i 1991, tok gitarist Neal Schon med seg trommis Deen Castronovo og dannet Hardline sammen med brødrene Johnny og Joey Gioeli. De ga ut kultklassikeren «Double Eclipse» før Schon og Castronovo takket for seg og gikk tilbake til Journey. «Human Nature» er den femte skiva under Hardline-navnet, og det er kun vokalist Johnny Gioeli igjen fra debuten.

Frontiers

Da Bad English gikk i oppløsning i 1991, tok gitarist Neal Schon med seg trommis Deen Castronovo og dannet Hardline sammen med brødrene Johnny og Joey Gioeli. De ga ut kultklassikeren «Double Eclipse» før Schon og Castronovo takket for seg og gikk tilbake til Journey. «Human Nature» er den femte skiva under Hardline-navnet, og det er kun vokalist Johnny Gioeli igjen fra debuten. Gitarist Josh Ramos har stort sett hengt med siden han erstattet Schon, mens resten av bandet pr 2016 er den vanlige Frontiers-mafiaen med låtskriver, produsent og keyboardguru Alessandro Del Vecchio i spissen. Det starter greit med «Where Do We Go From Here» – men svaret på det spørsmålet viser seg å være ‘ingensteds’. Når Hardline skal rocke hardt, så blir det for stereotypt, for ordinært og for intetsigende, med hakkende 80-tallsgitarer og forglemmelige låter, som andresporet «Nobody’s Fool», «Running On Empty» og avsluttende «Fighting The Battle».

Når de roer seg ned derimot, som på tittelkuttet, på pianoballaden «Take You Home» og på «Where The North Wind Blows», så låter det riktig så bra. Likevel skiller ikke Hardline seg ut ifra mengden, gullkornene drukner i fyllmassen. Frontiers har gitt oss rekordmange knallbra skiver i kategorien melodiøse hard rock i år, men «Human Nature» er dessverre ikke en av disse. 

3/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 05.oktober 2016