Kategorier
Skiver

Hansen & Friends | Thank You Wacken

For en energibunt den tyske powermetal-gründeren Kai Hansen er. Alltid med et smil på lur og alltid med et nytt prosjekt på gang. I hvert fall virker det slik. Det er ikke så rart at det virker sånn heller, for mellom utallige gjesteopptredener er det alltids et eller annet som skjer i Gamma Ray-leiren eller med ny-bandet Unisonic eller med gamlebandet Helloween. Og skjer det ikke noe på de frontene starter han likegodt et soloprosjekt.

Ear Music

For en energibunt den tyske powermetal-gründeren Kai Hansen er. Alltid med et smil på lur og alltid med et nytt prosjekt på gang. I hvert fall virker det slik. Det er ikke så rart at det virker sånn heller, for mellom utallige gjesteopptredener er det alltids et eller annet som skjer i Gamma Ray-leiren eller med ny-bandet Unisonic eller med gamlebandet Helloween. Og skjer det ikke noe på de frontene starter han likegodt et soloprosjekt.

Hansen elsker tydeligvis det han holder på med og nekter plent å hvile på sine…eh, gullplater. Og når han først har gitt ut et soloalbum følger han like godt opp med et live-album og DVD-utgivelse bare ti måneder etter studioutgivelsen, ”XXX”, som ble sluppet september 2016. Det må kanskje nevnes at opptaket til denne live-utgivelsen ble gjort under Wacken Open Air i fjor og er Hansen & Friends’ eneste live-opptreden……hittil.

Men har vi virkelig bruk for et live-album der syv av låtene er fra nevnte studioalbum samt fem Helloween-klassikere som vi har hørt live atskillelige ganger under forskjellige konstellasjoner, og som vi helt sikkert kommer til å høre igjen når Unisonic gir ut sitt live-album og når Helloween starter på sin etterlengtende sensasjonsturné. Før jeg setter meg ned med dette albumet er jeg faktisk usikker. Konserten fra 2016 var helt sikkert en opplevelse. DVD-utgivelsen kommer sikkert til å være likeså. Men et live-album bare måneder etter studioutgivelsen. Skeptisk.

Soloprosjektet har fått navnet Hansen & Friends, og som på studioutgivelsen har han med seg Alex Dietz på bass og gitarist Eike Freese, mens Gamma Ray-kompisen Michael Ehré erstatter Dan Wilding bak trommesettet. Corvin Bahn har fått æren av å trykke på keyboard-tangentene mens Clémentine Delauney, Frank Beck og Michael Kiske hjelper til på vokal. Det er med andre ord ikke noe å si på sammensetningen denne kvelden.

Joda, det starter rått og godt med selvbiografiske “Born Free”. Vokalen er som forventet, men helheten er atskillelig råere enn studioalbumet. Det er også tøft gjort å ta med ”Victim Of Fate” i tillegg til ”Ride The Sky” fra Walls Of Jericho – samt undervurderte ”Save Us”, mens Kiske, nær sagt selvfølgelig, tar seg av publikumsfavorittene ”I want Out” og ”Future World”.

Kai selv sliter som vanlig under de høye partiene og du må tåle litt grums vokalmessig om du skal nyte denne utgivelsen – for vokalen er til tider både sviktende og slurvete. Men herregud. Her er høydepunkter. Men er den nødvendig: Nei, vi har allerede studioalbumet og de gamle Helloween-klassikerene har vi hørt tusenvis av ganger før.

Jeg kommer nok likevel til å investere i DVDen når den kommer på markedet – for den tyske legenden har noe mange andre mangler; nemlig spilleglede av dimensjoner og det blir aldri kjedelig med Kai Hansen på scenen. Med andre ord; Moro men unødvendig.

3,5/6 | Freddy Ludvik Larsen

Utgivelsesdato: 23.06.2017