Kategorier
Live Nyheter

Haken + Between The Buried And Me @ Rockefeller, Oslo

Britiske Haken begynner å nærme seg slutten av sin turné og et av de siste stoppene var Rockefeller. Med på slep hadde de tatt med seg amerikanske Between The Buried And Me som også tilhører den progressive delen av metal. Alt lå altså til rette for en helaften med tekniske detaljer og hyppige taktskifter. 

Onsdag 29.mars 2023

Britiske Haken begynner å nærme seg slutten av sin turné og et av de siste stoppene var Rockefeller. Med på slep hadde de tatt med seg amerikanske Between The Buried And Me som også tilhører den progressive delen av metal. Alt lå altså til rette for en helaften med tekniske detaljer og hyppige taktskifter. 

Amerikanske Between The Buried And Me, som vi heretter forkorter til BTBAM, har holdt på siden 2000 og har levert hele ti album siden oppstarten. Musikalsk befinner de seg tidvis i samme landskap som Haken, men jeg vil vel beskrive dem som hakket hardere i uttrykket, noe publikum fikk oppleve denne kvelden. Etter responsen å dømme var det ikke alle som satte like stor pris på tilløp til metalcore og litt små-growling, men jeg synes det funket helt greit. BTBAM viste en ganske så imponerende variasjon og kunne by på en rekke sterke låter hvor de briljerte med teknisk finesse. Jeg synes de klarte å bygge opp et dynamisk sett som utvilsomt fikk i gang majoriteten av publikum, og det var helt tydelig at de hadde noen ihuga fans blant de fremmøtte. Kort og godt var det i mine ører en passende og god oppvarmingsøkt i forkant av det som skulle komme. 4/6

Haken har ikke bare en pågående turné som nå riktignok begynner å nærme seg slutten, men også et rykende ferskt album i bagasjen. Naturlig nok skulle det vel vanskelig å la seg gjøre at de fremførte noe særlig fra “Fauna”, men joda de hadde klart å tre inn hele tre låter på settlista. Hvorav jeg synes “Lovebite” fungerte best live. Hovedvekten av settlista var viet forrige album “Virus” og hele åtte låter fikk vi servert, og mye skyldtes at de valgte å fremføre “Messiah Complex I – V” i sin helhet. Det fungerte bra det selv om lyden kunne vært hakket bedre. Personlig vil jeg nok trekke frem “Prosthetic” som kveldens høydepunkt hvor bandet virkelig fikk vist frem hva som bor i dem musikalsk sett og de fikk ut litt energi innad i bandet. Og la oss heller ikke glemme majestetiske “The Endless Knot”. En fantastisk låt som virkelig får nytt liv live. 

Haken vektlegger som de fleste har opplevd det musikalske og noe vanvittig sceneshow får du ikke med denne gjengen, og det er vel heller ikke det fansen forventer heller. Det var fint lite å utsette på den tekniske fremførelsen, men jeg kunne ønsket meg litt mer energi på scenen. Godt mulig det skyldes at turneen “Island In Limbo” begynner å nærme seg slutten og at bandmedlemmene begynner å lengte etter en velfortjent ferie på en sydhavsøy. Uansett leverte de en godt over middels opptreden, men det siste lille giret manglet for min del på Rockefeller denne kvelden. 4/6

Tekst: Pål J. Silihagen
Foto: Anne-Marie Forker

Intervju med Haken i nyeste nummer av NRM – kjøp det her og nå for 30 kroner – DET har du råd til!