Kategorier
Skiver

Groundbreaker | Soul To Soul

Disse sideprosjektene som plateselskapet Frontiers stadig drar i gang, har mildest talt vært av varierende kvalitet. Men er det én mann som har vært konsistent bunnsolid gjennom hele sin 40-årige karriere, så er det Steve Overland, mest kjent som vokalist og frontmann i AOR-hertugene FM.

Frontiers

Disse sideprosjektene med ulike musikerkonstellasjoner som plateselskapet Frontiers stadig drar i gang, har mildest talt vært av varierende kvalitet, fra det fantastiske til det katastrofale. Men er det én mann som har vært konsistent bunnsolid gjennom hele sin 40-årige karriere, så er det engelske Steve Overland, mest kjent som vokalist og frontmann i AOR-hertugene FM. På debuten fra 2018 hadde han samarbeidet med svenske musikere, med gitarist Robert Säll fra Work Of Art i spissen som medkomponist. Denne gangen er det hovedsakelig italienerne Alessando Del Vecchio (som også spiller keyboard og har produsert skiva) og Stefano Lionetti fra Lionville som har skrevet låtene sammen med Overland, selv om backingbandet ellers stadig er svensk.

Men det er en glede å kunne melde at «Soul To Soul» høres aldeles glimrende ut – Steve Overlands sjelfulle stemme plusser alltid på litt ekstra klasse på sluttproduktet. Skal man ta den lettvinte sammenligningen med FM, så vil nok dette appellere mer til de som sverger til de to første og keyboardmarinerte 80-tallsklassikerne til FM, og ikke de mer blues-inspirerte og gitarpregede nyere skivene. Og dermed vet du nok akkurat hvordan dette høres ut. Massive refrenger, høytsvevende gitarsoloer og et tykt lag keyboards, med Overlands stemme i front og et glassklart lydbilde hvor hvert eneste instrument høres klart og tydelig. Vanskelig å dra frem noen spesielle høydepunkter, men vi prøver med «Standing On The Edge Of A Broken Dream», «There’s No Tomorrow» og «Wild World». Vi må også nevne coveren av Michael Boltons «Carrie», fra den gangen på 80-tallet at Bolton faktisk rocka godt med et backingband bestående av folk fra bl.a. Rainbow og Kiss.

Selv om Groundbreaker overhodet ikke lever opp til bandnavnet musikalsk sett, så er det likevel melodisk, keyboarddrevet 80-tallspreget AOR av ypperste lighterveivende klasse, og det er vanskelig å forestille seg at fans av sjangeren vil bli skuffet av «Soul To Soul».

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 12.november 2021