Kategorier
Nyheter Skiver

Great White | Full Circle

Los Angeles-bandet Great White er tilbake med sin andre utgivelse (tredje om du regner med liveskiva «30 Years – Live From The Sunset Strip») etter at originalvokalist Jack Russell fikk fyken i 2010.

Bluez Tone Records

Los Angeles-bandet Great White er tilbake med sin andre utgivelse (tredje om du regner med liveskiva «30 Years – Live From The Sunset Strip») etter at originalvokalist Jack Russell fikk fyken i 2010. Erstatteren Terry Ilous, også kjent fra XYZ, er en glimrende vokalist og en aldeles herlig fyr, men han har ikke klart å bli en naturlig del av bandet. De har hanket inn den legendariske produsenten Michael Wagener for å gi dem lydbildet fra gullepoken deres på sent 80-tall, men låtmaterialet her er problemet. Bluesrock er pr definisjon ganske så formularisert, men kan likevel være fantastisk når det gjøres med hjerte og sjel. Det  blir bare dørgende kjedelig hvis det ikke gjøres riktig. De fleste låtene her subber avgårde i midtempo, og det er lite som fanger interessen. «Big Time», «This Is The Life» og «Moonshine» er ikke så verst, men hadde likevel vært de svakeste sporene om de hadde vært på gromskivene «Once Bitten» eller «…Twice Shy».

Det er et megetsigende paradoks at de ikke lenger er på plateselskapet Frontiers som ga ut de foregående skivene, og som ellers signerer absolutt alt av gamle storheter fra 80-tallet. Great White selger skiva selv, utelukkende fra sin egen nettside, eller digitalt via iTunes eller Amazon. For all del, det låter proft og er solid gjennomført i alle ledd, men sorry karer, Jacks skive var mye mer spennende.

2,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 02.juni 2017