Kategorier
Nyheter Skiver

Graham Bonnet Band | Live in Tokyo 2017

Det begynner å bli alvorlig mange liveutgivelser med Graham Bonnet – dette er såvidt vi vet den fjerde på drøyt to år, med mer eller mindre de samme låtene.

Frontiers

Det begynner å bli overflod av liveutgivelser fra Graham Bonnet og hans band nå – det er ikke mer enn to år siden vi fikk «Live…Here Comes The Night» fra Frontiersfestivalen, og like før jul kom en liveskive med det gjenforente Alcatrazz, som i praksis er Graham Bonnet Band med en annen bassist, og det var mange felles låter på disse to skivene. (Og på GBBs nyeste studioskive fra 2018 var det også en live-DVD med de samme låtene.) Og her kommer forsyne meg enda en liveskive/DVD med Graham Bonnet Band, hvor den største forskjellen er at det ikke inkluderer Alcatrazz-låter, men desto mer fra Rainbows «Down To Earth» og MSGs «Assault Attack» – drøyt halvparten av hver av disse to skivene fremføres, og det er utvilsomt akkurat det publikum ønsker å høre fra Bonnet – uten disse to skivene på CVen hadde han neppe vært i stand til å turnere i Japan 35-40 år senere.

Det låter bra, selv om gitaristen Conrado Pesinato ikke har samme særpreg som det Ritchie Blackmore eller Michael Schenker har, trommis Mark Benquchea kan på ingen måte matche Cozy Powells orginalversjoner, og her ligger keyboardene lenger frem i lydbildet enn Rainbow og MSG noensinne hadde. Men Bonnets stemme redder det likevel fra å bli et rent coverband, og han låter fortsatt solid og brøler godt i en alder av 70 om vi skal vurdere ham ut ifra det vi hører her – hvor live det faktisk er, er ikke godt å si. Ryktene sier at han ikke synger mye live i det hele tatt på konsertene sine lenger.

Så joda, her får du en god del knallbra låter, men antagelig har du allerede disse låtene i bedre versjoner i samlinga. En litt overflødig liveutgivelse for komplettistene blant dere.

3,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 12.juli 2019