Kategorier
Skiver

Gone Rogue | Resolve

Musikalsk ligger norske Gone Rogue i et slags post-grunge-territorie, der det svinges over fengende riff som post-grungere pleier å gjøre – men i motsetning til veldig mange andre band i samme territorium er Gone Rogue bra.

Independent

De starter friskt på sitt andre album, nordmennene, under «Shadows» der det grooves til et Maiden-aktig gitarspor. Bra start der altså, med et refreng som løfter låta dit den hører hjemme. Musikalsk ligger vi i et slags post-grunge-territorie, der det svinges over fengende riff som post-grungere pleier å gjøre – men i motsetning til veldig mange andre band i samme territorium er Gone Rogue bra.

Andrespor «Out Of Time» er helt hinsides fengende og rent umulig å sitte stille til, noe som for all del kan sies om etterfølgeren «Curtain Call» også. Men det stopper dessverre litt opp på «Bound», en litt kjedelig ballade man har hørt mange ganger før og skippes kjapt. Da lander de den langt bedre på «Onyx» som også er temmelig rolig i kantene.

En av mine personlige favoritter på «Resolve» er «In Hindsight», med nye inspirasjoner fra Iron Maiden, spesielt på refrenget. Prøv å sitt stille til midtpartiet, jeg utfordrer deg – det er nemlig ikke mulig. Fantastisk låt som er knall arrangert. Taktskiftene på «Two Souls» må også fremheves.

Noe som trekker litt ned er når vokalist går høyt, da det høres ut som han er langt mer komfortabel i de litt lavere toneregistrene – uten at det noen gang låter helt krise. En tanke tynn produksjon trekker også litt ned, men «Resolve» er uansett alt i alt en solid andreskive fra Gone Rogue – og jeg føler meg relativt sikker på at samtlige låter får seg et enormt løft live. Låtkvaliteten er det nemlig ikke mye å utsette på.

4,5/6 | Sven O Skulbørstad

Utgivelsesdato 28.juni 2019