Kategorier
Live Nyheter

Gogol Bordello @ Rockefeller, Oslo

Når man blir sendt ut for å dekke konsert skal man tenke på hvordan bandet låter og publikumsrespons og jeg pleier å notere flittig underveis. Men dette var ikke en konsert. Det var en fest.

Lørdag 4. juni 2022

Når man blir sendt ut for å dekke konsert skal man tenke på hvordan bandet låter og publikumsrespons og jeg pleier å notere flittig underveis. Men dette var ikke en konsert.

Det var en fest.

Vanvittig tilfeldig på Oslo sin musikkfest fikk Gogol Bordello den store æren av å runde av det hele på selveste Rockefeller, og som de rundet av! Ikke et hode sto stille og ikke en stemme var uberørt av de drøye 1.5 time de holdt på, og et Rockefeller stappet til randen var velvillig med på notene til gypsypunkerne.

Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg hadde problem meg å finne plass på det stedet, men det problemet hadde jeg i dag og det er utelukkende ment positivt. Og gjengen som var tilstede bidro med en stemning jeg heller ikke kan huske sist jeg var vitne til. Dette var rett og slett gøy fra start til slutt og skulle du ikke være fornøyd med det som ble presentert skjønner jeg rett og slett ikke hva du har ute blant folk å gjøre.

For dette var en real innertier fra start til slutt, og selv om jeg gjerne skulle ha hatt «Harem In Tuscany» fikk vi allikevel «Saboteur Blues» og den eviggrønne «Start Wearing Purple» – ekstra passende i denne pride-måned. Jeg tok meg selv i å smile flere ganger under konserten – unnskyld, festen, noe som gir et godt blikk på hvor satans fett det var.

De er jo ikke ukjente for å bruke politikk som virkemiddel, og nå om dagen er det Ukraina som får som massiv støtte. Ikke upopulært hos Oslo-borgerne det heller.

Og hvis du lurte på om selve bandet låt bra gjorde de ikke bare det. De låt fantastisk. Et massivt trøkk fra fantastiske musikere som ga alt foran et publikum som ga alt tilbake gjorde alt for en særdeles vellykket slutt på musikkfesten i Oslo by.

5.5/6 | Sven O. Skulbørstad

Foto: Per Ole Hagen (Takk for hjelpen i et knipetak, Per Ole!!!)