Kategorier
Nyheter Skiver

Generation Radio | Generation Radio

Behold! En ny supergruppe fra Frontiers. Hvilket nummer i rekken har vi kommet til nå, holder noen tellinga? Her møter vi Jay DeMarcus (Rascal Flatts), Jason Scheff (ex Chicago), Deen Castronovo (Journey, Revolution Saints, The Dead Daisies), Tom Yankton og Chris Rodriguez. Vi har bevitnet noen samlebåndsprosjekt av disse supergruppene, men også noen aldeles fantastiske utgivelser.

Frontiers

Behold! En ny supergruppe fra Frontiers. Hvilket nummer i rekken har vi kommet til nå, holder noen tellinga? Her møter vi Jay DeMarcus (Rascal Flatts), Jason Scheff (ex Chicago), Deen Castronovo (Journey, Revolution Saints, The Dead Daisies), Tom Yankton og Chris Rodriguez. Vi har bevitnet noen samlebåndsprosjekt av disse supergruppene, men også noen aldeles fantastiske utgivelser, så vi har ikke avskrevet Generation Radio allerede før første lytt, bevare meg vel! Og det starter virkelig så lovende, når Castronovo raser i vei på en av sine mer kaotiske trommeintroer, før singelen «Why Are You Calling Me Now» strømmer ut av høyttalerne, og FOR ei låt! Hadde det stått kun på singelen, hadde 6-eren vært innen rekkevidde. Du snakker om radiohit-materiale! Et refreng så catchy at du kan bruke det som fluepapir. Andresporet, «Angels» ligger i samme blomsterbed som Journey, en mid-tempo låt der vokalen deles flittig. Med fem bra sangere i samme band, sier det seg selv at man bruker de midlene man har, og det gir utvilsomt Generation Radio et ekstra gir. Uten å kjenne til Yankton veldig godt, aner det meg at han er den som gir bandet country-sounden vi hører til tider, spesielt på «All Night To Get There», som kunne glidd lett inn i setlista til en av de store countrygutta. Man hører hvor gutta har lært leksa si, og kanskje spesielt på «Don´t Go» som låter umiskjennelig Chicago i svingene. Vi blir levert et godt knippe ballader i løpet av skiva, men det trøkkes godt til innimellom også, spesielt «Time To Let It Go» og sløye «Smoking» finner fram grooven i kvintetten.

«Generation Radio» lever opp til forventningene, men gullet kom i første spor, deretter falt nivået et knepp, uten at det blir dårlig. Låtene er gode alle som en, men man kan alltids ønske seg flere låter i samme kaliber som «Why Are You Calling Me Now» og «Before The Lights Go Out In Paradise», og litt færre med cowboyhatt.

4,5/6 | Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 12. august 2022