Kategorier
Litteratur Nyheter

Geezer Butler | Into The Void: From Birth To Black Sabbath – And Beyond

Etter biografier fra både Tony Iommi og Ozzy Osbourne de siste årene, og Ronnie James Dio, for den saks skyld, så er det nå Geezer Butlers tur å gi sin skildring av sitt liv før og i Black Sabbath. Hører du, Bill Ward? Det er din tur nå, så har vi full bingo.

Harper Collins Publishers

Som de fleste rockebiografier starter også denne med oppvekst og unge år, og vi er ganske nøyaktig 20% ut i boka før vi støter på Ozzy, Iommi og Ward, og de spiller inn debutskiva når du bikker 25%. Og for de som er mest interessert i musikken, så er det nok av funfacts og informasjon om mange av låtene også. Butler var alltid Black Sabbaths fremste tekstforfatter, og han kommer stadig inn på hva som inspirerte de ulike tekstene, og hva de egentlig handler om. Og for en som har fulgt bandet siden tenårene og slukt tonnevis av intervjuer og biografier, så er det godt å konstatere at det fortsatt er massevis av anekdoter og funfacts som man ikke har hørt før.

Er du ute etter en ny «The Dirt», så må du lete et annet sted, for denne er ganske ryddig i henhold til sex og groupies – han har tydeligvis skippet de mest hårete historiene, men han er tross alt en snart 74 år gammel mann som har vært gift med sin Gloria siden 1980, og hun er fortsatt hans manager, på lik linje med Wendy Dio og Sharon Osbourne.

Man blir også godt kjent med mennesket Geezer Butler i løpet av boka, både livssyn og livsstil – mannen har vært veganer siden han var tenåring, og like lenge har han slitt med tunge depresjoner og selvmordstanker. Han regner seg selv som innadvendt og sjenert, noe som er hovedgrunnen til at vi ikke har lest så mange intervjuer med ham tidligere – han hater å bli intervjuet. Og akkurat derfor er denne boken mer interessant enn de fleste andre rockebiografier på markedet. Er du et snev av Sabbath-fan, eller har et snev av interesse for klassisk rock, så er denne boka nærmest obligatorisk lesing.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 06. juni 2023