Kategorier
Multimedia

Frank Zappa | Roxy The Movie

Av ulike årsaker har det så langt vært skremmende få gode, offisielle Frank Zappa-DVD-er innenfor rekkevidde. Brillefint er det derfor at en av Roxy-konsertene fra det fantastiske plateåret 1973 nå finnes i butikkhyllene.

Eagle Vision

Av ulike årsaker har det så langt vært skremmende få gode, offisielle Frank Zappa-DVD-er innenfor rekkevidde. Brillefint er det derfor at en av Roxy-konsertene fra det fantastiske plateåret 1973 nå finnes i butikkhyllene. Denne utgivelsen består av et godt utvalg fullstendige klipp skutt den åttende, niende og tiende desember.

Zappas band var i perioden blant hans beste og mest fantasifulle, og denne flotte saken reflekterer dette i form av strøken fremføring og god audiovisuell produksjon. Lite kan sies om Zappa som ikke allerede er sagt et titusentalls ganger før, men 1973 var utvilsomt et godt Zappa-år.

Geniets alvor, humor, satire, gitarspill og grenseoverskridende eklektisisme har ifølge undertegnede aldri vært bedre, noe som gjør denne DVD-en ekstra obligatorisk. Turnéen i etterkant av bunnsolide klassikere som «Overnight Sensation» og «Apostrophe» ga oss tidlig en ekstra klassiker i «Roxy and Elsewhere». Nå, 43 år senere, har vi altså også muligheten til å avnyte dette i audiovisuell tapning. Kjøpeplikt.

5/6 | Bjørn David Dolmen

Utgivelsesdato: 30.10.2015