Kategorier
Skiver

FM | Indiscreet 30

Tretti år har gått siden FM slapp sitt debutalbum «Indiscreet», som forlengst har oppnådd klassikerstatus innen sjangeren AOR. Det eneste problemet med den, er at det låter så fordømt 1986.

Frontiers

Tretti år har gått siden FM slapp sitt debutalbum «Indiscreet», som forlengst har oppnådd klassikerstatus innen sjangeren AOR. Det eneste problemet med den, er at det låter så fordømt 1986. Knapt noen epoke er mer farget av tidsånden enn midten av 80-tallet, da synth-lydene fortsatt var nye og spennende, men i dag låter det akk så utdatert. Akkurat derfor bestemte FM seg for å spille inn disse låtene på nytt og bruke dagens teknologi for å oppdatere lydbildet. I utgangspunktet er det høyrisikosport å tukle med ditt eget mesterverk, å endre på låtene som har gjort at fansen din har fulgt deg i en årrekke, men i dette tilfellet kan det faktisk forsvares. De har ikke gjort store endringer på låtene, og Steve Overland (som sammen med bassist Merv Goldsworthy og trommis Pete Jupp er de som fortsatt henger med i svingene siden 1986) synger minst like bra nå som den gang.

Og hvilke låter de hadde! «That Girl» (som selveste Iron Maiden har covret), «I Belong To The Night» og «Frozen Heart» troner nok øverst som ubestridte klassikere, og de låter ikke noe dårligere her enn i orginalversjonene- lydbildet er oppdatert, det er klarere, og fremføringene er tro mot originalene. Låtene plankes ikke blindt, men de holder seg til det samme arrangementet. Når man har hørt en låt tusen ganger, virker det uansett feil å gjøre den om. Så det har blitt en hårfin balansegang. Den orginale skiva er nedsyltet i reverb, og masse delay på refrengene – det er heldigvis ikke tilfelle på den nye versjonen.

I tillegg er det her syv bonuslåter, men hvis du har komplett samling fra før, så har du hørt mye av dette. «Let Love Be The Leader» som var en singel i 1987, men aldri på noen studioskive, «Rainbow’s End», «Bad Thats Good In You», «Shot In The Dark» (som Ozzy gjorde kjent) og en akustisk versjon av «That Girl» finner du allerede på diverse EPer fra det siste tiåret.

Kanskje ikke verdens mest påkrevde nyinnspilling, men det er gjort med respekt for både originalene og for fansen, og resultatet låter aldeles strålende.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 4.november 2016

Intervju med Steve Overland her!