Kategorier
Skiver

FM | Heroes And Villains

De engelske kongene av melodiøs rock har ikke ligget på latsiden etter at de ble lokket ut av pensjonisttilværelsen med noe som skulle være en eksklusiv engangs-opptreden på Firefest i 2007. De kom skikkelig opp og gå med «Metropolis» i 2010, deres første skive på 15 år, og siden har det kommet en jevn strøm med nye utgivelser nærmest årlig.

Frontiers

De engelske kongene av melodiøs rock har ikke ligget på latsiden etter at de ble lokket ut av pensjonisttilværelsen med noe som skulle være en eksklusiv engangs-opptreden på Firefest i 2007. De kom skikkelig opp og gå med «Metropolis» i 2010, deres første skive på 15 år, og siden har det kommet en jevn strøm med nye utgivelser nærmest årlig. Med «Heroes And Villains» låter de freskere og holder et generelt høyere tempo enn tilfellet var på de ellers solide dobbeltskivene «Rockville» I og II. Det er evident allerede fra den småfunky og groovy åpningslåta «Digging Up The Dirt», mens den påfølgende «You’re The Best Thing About Me» var et naturlig førstevalg til singel – en klassisk FM poprock låt med instant riff og refreng.

«Fire And Rain» er en av de mer interessante låtene FM har levert noensinne, med et høyst synkopert og fascinerende riff som man må konse litt for å finne grooven på – men når den først sitter, så sitter den som en kule. Det kunne nærmest vært en omarrangert gammel Stax-blueslåt, og jeg har fått ny respekt for bandet nykomling, gitarist Jim Kirkpatrick. «Big Brother» er også en av de tøffere låtene fra FM noensinne, som jeg virkelig håper står på setlista neste gang vi treffes.

FM har alltid briljert på balladene sine, og også her får vi to. Mens «Incredible» er en klassisk AOR-ballade med høy lighterføring og massive koringer på et svulstig refreng, er «Walking With Angels» noe så uvanlig som en ren akustisk sak med kun kassegitar og vokal – og for en vokal! Storbritannia har ikke produsert en så sjelfull sanger som Steve Overland siden Paul Rodgers stormaktsdager.

Liker du FM, er ikke dette noe å lure på. Nok et bunnsolid tilskudd til katalogen.

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 17.april 2015