Kategorier
Nyheter

Evergrey | The Atlantic

Evergrey fortsetter sin triumf-ferd innen progressive metal med sitt nye verk «The Atlantic». Svenskene har siden oppstarten endret både image og sound og har blitt tyngre og tyngre. Deres siste album er spekket med så feite låter at høyttalerne nesten svetter olje.

AFM Records

Evergrey fortsetter sin triumf-ferd innen progressive metal med sitt nye verk «The Atlantic». Svenskene har siden oppstarten endret både image og sound og har blitt tyngre og tyngre. Musikalsk sett altså. Og det er så absolutt ikke en negativ endring i mine ører. Deres siste album er spekket med så feite låter at høyttalerne nesten svetter olje. Melodiøsiteten er som før også i sentrum, men det er først og fremst de monstrøse og pompøse arrangementene som virkelig griper en fast her. Samtidig har de også klart å holde på sin umiskjennelige melankoli med Tom Englund i spissen. Mulig det er en overdrivelse å si at de nå har overgått seg selv igjen etter formidable «The Storm Within», men det er jammen ikke langt unna sannheten. Her får du slengt den ene kraftsalven etter den andre rett i trynet, og for å trekke frem noen så står «Wightless» og «A Secret Atlantis» frem som de aller, aller beste låtene. For de som ikke kjenner til bandet er det bare å hive seg rundt og sjekke de ut. Det er for meg uforståelig at de ikke er større enn de er. Nedslagsfeltet for bandet burde være stort, og dette er musikk som verken er sær eller lite tilgjengelig selv om vi snakker tung og forholdsvis teknisk progressive metal.

«The Atlantic» viser et band som har beholdt det beste fra sin forrige skive og har videreutviklet det ytterligere. Det er tidlig på året, men jeg har vanskelig for å tro at noen klarer å overgå denne skiva innen genren. Rett og slett nesten en innertier fra Evergrey!

5,5/6 | Pål J Silihagen 

Utgivelsesdato 25.januar 2019