Kategorier
Multimedia

Europe | War Of Kings – Special Edition

Hva pokker er så spesielt med denne «Special Edition» av Europes ett år gamle «War Of Kings», hører jeg det ropes over det ganske land. Jo, mine venner, i denne utgaven har du også en DVD med hele den 85-minutters konserten fra bandets opptreden på Wacken Open Air 2015.

Hell&Back Recordings

Hva pokker er så spesielt med denne «Special Edition» av Europes ett år gamle «War Of Kings», hører jeg det ropes over det ganske land. Jo, mine venner, i denne utgaven har du også en DVD med hele den 85-minutters konserten fra bandets opptreden på Wacken Open Air 2015, som også har et tungt fokus på «War Of Kings», hvor halvparten av låtene blir spilt.

Et modig valg av svenskene, når de sikkert er klar over at store deler av publikum har knapt hørt det de har produsert etter årtusenskiftet – de er der for å høre låtene fra storhetstida på 80-tallet. Og det får de – radiohiten «Superstitious» og den frenetiske «Scream Of Anger» er først ut, ellers spares de største hitene, fra «The Final Countdown» så klart, til tampen av showet i form av «Rock The Night» og tittellåta. Og de er såpass rutinerte at de har skjønt at når man spiller på en metal-festival som Wacken, så dropper man «Carrie» og kjører istedet den blytunge «The Beast».

Merkelig nok er «Out Of The World» – som John Norum ikke spilte på – representert ved hele fire låter, i tillegg til glimrende «Girl From Libanon» fra den like Norum-løse «Prisoners In Paradise». Et annet høydepunkt er det majestetiske tittelsporet fra «Last Look At Eden», en låt som kunne glidd rett inn på Deep Purples «Perfect Strangers».

Har du sett Europe på en scene, så vet du at de oftest er et gnistrende liveband. Joey Tempest en en virvelvind av en glisende, poserende frontmann og synger stadig like sterkt, selv om silkerøsten fra 80-tallet begynner å få en kledelig rasp nå. Og den evig svartkledde Norum er som alltid en fryd å høre på der han står i sin egen lille verden og trakterer sin Les Paul eller Stratocaster – tidvis virker han besatt av Gary Moores ånd. En av Nordens mest komplette rockegitarister, helt klart!

Selv om du allerede har «War Of Kings» i samlinga fra før, skal du absolutt vurdere å oppgradere til «Special Edition». Og har du den ikke i samlinga fra før, er det egentlig ikke noe å lure på.

4,5/6 Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 15.01.2016