Kategorier
Skiver

El Caco | 7

«Less is more» er den mest presise beskrivelsen av denne plata. De åtte låtene klokker inn på snaue 30 minutter. Og den første tanken som slår meg når førstelåta ringes inn med frekke kubjeller, er: «ja, dette er El Caco ja».

Indie Recordings

«Less is more» er den mest presise beskrivelsen av denne plata. De åtte låtene klokker inn på snaue 30 minutter. Og den første tanken som slår meg når førstelåta, den ekstremt fengende «Curious», platens beste låt, ringes inn med frekke kubjeller, er: «ja, dette er El Caco ja». Med andre ord har vi her å gjøre med en plate som vil falle i smak blant fansen. Dette er stonermoro, med vibber litt herfra og derfra, men mest av alt El Caco.

Tredjelåta «Ambivalent» har et herlig driv, tungt og fremdeles frempå. På refrenget snerregrowler vokalist Øyvind Osa «leave me alone». Og det er også mer «sint» vokal her enn på de foregående platene, noe jeg ønsker velkommen. Det kler bandets uttrykk. I det hele tatt er 7 en plate med jevnt god kvalitet. Den eneste låten som skiller seg litt ut er instrumentalen «In Space All Huge Beasts Just Seem Tiny». Men den skiller seg ikke ut fordi den er dårlig, bare fordi den er den eneste låta som er litt nedpå. Denne platen ble på en måte som forventet. Rett og slett fordi det låter «El Caco». På en god måte.

Det er åtte låter, høyt energinivå hele veien. Akkurat det man vil ha om man setter El Caco i spilleren. Jevnt over er dette fengende, skitten og frempå stoner-isj rock, og er du allerede glad i El Caco blir du neppe skuffet.

5/6 | Lars Martin Gimse

Utgivelsesdato: 15.01.2016