Kategorier
Multimedia

Europe | Live At Sweden Rock – 30th Anniversary Show

SÅNN SKAL DET GJØRES! Det har kommet en del fine live-DVDer med Europe de siste årene, men her tar de faenmeg kaka. Bandet feiret sitt 30-års jubileum på hjemmebane på Sweden Rock Festival i sommer, og pønsket i den anledning ut den ultimate setlista bestående av 29 låter.

Gain

SÅNN SKAL DET GJØRES! Det har kommet en del fine live-DVDer med Europe de siste årene, men her tar de faenmeg kaka. Bandet feiret sitt 30-års jubileum på hjemmebane på Sweden Rock Festival i sommer, og pønsket i den anledning ut den ultimate setlista bestående av 29 låter – fra fantastiske «In The Future To Come», «Paradise Bay» og «Seven Door Hotel» fra debuten til «Riches To Rags» og «Firebox» fra deres nyeste skive «Bag Of Bones», og minst to låter fra alle skivene mellom. (Okei da, bare èn fra «Start From The Dark» – det glimrende tittelsporet.) John Norum får prøve seg på låter han aldri hadde fremført tidligere, som tittelsporet fra «Prisoners In Paradise» i en atskillig mer kjøttfylt versjon enn på skiva fra 1991. Det er kanskje ikke så veldig morsomt å høre Europe covre Thin Lizzy og UFO, men det er morsomt å se på gleden og stoltheten i ansiktene på gutta når de deler scene med Scott Gorham og Michael Schenker på henholdsvis «Jailbreak» og «Lights Out» – det permanente gliset på Norum sier det meste. Joey Tempest er derimot ikke helt på det nivået man er vant med fra den kanten – han høres lettere hes ut og tar ikke alle de høye tonene som han vanligvis når uten hørbare anstrengelser. Mulig han var litt forkjølt, men likevel får han mer enn godkjent.

Stemninga er naturligvis elektrisk, lyden er alldeles glimrende og bildet er krystallklart. Når herligheten varer i to og en halv time kan man ikke egentlig be om mer. Man savner bare en annonsering av Norgeskonsert! Les intervju med Norum & Tempest her!

6/6 | Geir Amundsen 

Utgivelsesdato 16.oktober 2013