Kategorier
Nyheter Skiver

Eclipse | Wired

To år har passert siden Eclipse ga ut ny musikk, men nå er deres åttende fullengder ute, med navnet «Wired». Stilmessig har ikke mye forandret seg, det er fortsatt AOR i den tyngre enden av skalaen, med tunge riff og fet trommelyd.

Frontiers

To år har passert siden Eclipse ga ut ny musikk, men nå er deres åttende fullengder ute, med navnet «Wired». Stilmessig har ikke mye forandret seg, det er fortsatt AOR i den tyngre enden av skalaen, med tunge riff og fet trommelyd.

Erik Mårtensson er fortsatt like aktiv på låtskriverfronten, og leverer nok en sterk vokalprestasjon på den nye plata. Første singel ut var «Saturday Night (Hallelujah)», og viste vei for ei plate med god instrumentføring fra start til mål. Pumpebassen og fire flate på trommene er gjennomgangstonen, og er akkurat det vi forventer fra kvartetten. Bassist Magnus Ulfstedt forlot bandet like før «Paradigm» kom i 2019, og ble erstattet av Victor Crusner, bror av trommis Philip Crusner. Victor fører et frekt plekter, og tilfører bandet riktig tyngde og time sammen med sin bror.

Eclipse har vært kjent for sine blytunge riff, men melodi og harmoni er sterke kort i bandet, så også på «Wired». Refrengene har flere lag vokal, noe som tilfører masse og kraft. Legg til fengende og kraftfulle soli og massive trommefills, og du har oppskriften på tungrock for massene. Den som har lånt øre til klassisk musikk, vil nok også dra kjensel på et av temaene i «Twilight», der Beethovens Symfoni nr. 9 dukker opp.

«Wired» er ei plate det er vanskelig å nevne favoritter på, for plata er svært jevn, men jeg finner ingen «Viva La Victoria» her. Dog har «Bite The Bullet» seilt opp til å bli en favoritt. Den har dynamikken i versene som legges litt lavere enn refrengene, for der spyttes det i mikrofonen. «Carved In Stone» viser bandets mykere side, men kassegitarer og strykearrangementer, før de returnerer til det velkjente tunge refrenget i andre runde. Avslutningssporet «Dead Inside» treffer også godt, og avrunder ei skive fra et av Skandinavias tøffeste band.

Plata er fylt av de klassiske tungrockklisjéene, men uten å fremstå som cheesy, så gutta har virkelig gjort hjemmeleksa si for å fenge. For den som har kjennskap til Eclipse fra før, vil ikke «Wired» by på verken overraskelser eller skuffelser, det er ei strålende plate, og viser bandets styrker fra start til mål, og den vil nok befinne seg høyt oppe på mange årets beste-lister når vi tar oppgjør for 2021. Løyp og kjøp, skru opp, og rist godt løs! (Har vi intervjuer med både Erik Mårtensson OG med gitarist Magnus Henriksson i kommende nummer? Jadda jadda jadda! Få det på utgivelsesdato om noen uker via denne linken!)

5/6 Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 08.oktober 2021