Kategorier
Nyheter Skiver

Eclipse | Monumentum

Forventningene er høye når hitmaker Erik Mårtensson utgir nytt materiale, men ved første gjennomlytting av “Monumentum” satt jeg igjen med følelsen av at jeg hadde hørt dette før. Låtene er i såpass kjent Eclipse-stil at man kan bli usikker på hvilket album man hører på, men helt på nivå med kanonforgjengeren “Armageddonize” og debuten til sideprosjektet “Nordic Union” er den dessverre ikke.

Frontiers

Forventningene er høye når hitmaker Erik Mårtensson utgir nytt materiale, men ved første gjennomlytting av “Monumentum” satt jeg igjen med følelsen av at jeg hadde hørt dette før. Låtene er i såpass kjent Eclipse-stil at man kan bli usikker på hvilket album man hører på, men helt på nivå med kanonforgjengeren “Armageddonize” og debuten til sideprosjektet “Nordic Union” er den dessverre ikke. Når det er sagt så vokser den etter flere høringer, og den har mange catchy refreng og melodier som lett fester seg på hjernen etter noen runder på spilleren. Og til slutt lurer du på om låtene minner litt mye om gamle Eclipse-låter eller om du nå bare kan de nye låtene.

Den første låta jeg la merke til heter “Hurt”, en rolig låt som skiller seg mest fra resten nettopp ved at den er en ballade. “The Downfall Of Eden” er ett av høydepunktene her, med sitt irske sound, sammen med sistesporet “Black Rain” som er skivas feteste låt, til tross for at den har en intro som nesten er en plagiat av Sixx:A.M.’s “Skin” og ellers oppleves som en hybrid av Ammunition og Led Zeppelin. Men dette er uansett melodisk hardrock på sitt beste, og nesten umulig å ikke like.

5/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 24.03.2017