Kategorier
Skiver

Dream Theater | Lost Not Forgotten Archives: The Making Of «Scenes From A Memory»- The Sessions (1999)

Dream Theaters «Lost Not Forgotten»-serie med utgivelser har gitt fansen mye moro for pengene; blant annet live-utgivelser, demoer og coverversjoner av skiver fra band som Metallica og Iron Maiden. Naturlig nok er det både hummer og kanari blant disse utgivelsene, men for den ihuga Dream Theater-fan er nok mye av dette morsomt å få med seg.

InsideOut

En av Dream Theaters kassasuksesser, om man kan bruke det uttrykket om Dream Theater, er konsept-albumet «Scenes From A Memory» fra 1999. Som jeg har skrevet i tidligere anmeldelser av Dream Theater-skiver, er tekster der menneskesinnet er tema noen av tekstene som treffer meg best, og jeg er en av de som ble helt oppslukt av historien da «Scenes From A Memory» ble sluppet. Når låtene i tillegg er aldeles strålende skrevet og utført, ender plata opp på min topp 10-liste, om ikke topp 5 når favorittskivene mine skal oppsummeres. Giftige riff, kreative trommefills, og et band som er nærmest i sitt livs form. Derfor var det med en viss spenning jeg satte på denne plata. Kanskje kunne jeg lære noe nytt om innspillinga av en av mine absolutte favoritter.

Men på denne utgivelsen er det ikke mye jeg finner underholdende, lærerikt eller interessant. Øvingsopptak, med og uten vokal, skrivesessions og outtakes fra innspillingene er servert uten mikkmakk og dikkedarer. Joda, det er forsåvidt moro å høre hvordan det låt i studio, men uten kommentarer eller info om hvordan bandet tenker underveis, blir det hele en rimelig uinteressant affære. Å høre Mike Portnoys slurvete innspillinger minner meg om hvorfor jeg gikk lei av ham ikke lenge etter denne skiva. Om jeg skal finne høydepunkter på disse to LP-ene, er det nok de fire sporene som omhandler «Home» og «The Dance Of Eternity», der bandet strekker seg ut litt.

Alt i alt er ikke «The Making Of «Scenes From A Memory- The Sessions» ei skive du behøver i samlinga di, om du ikke er av typen som ha komplett diskografi. Jeg setter heller på DVD-en «Live Scenes From New York» fra 2000 og setter på konserten med kommentatorspor fra bandet. Den er virkelig informativ, underholdende og morsom.

2,5/6 | Jan Egil Øverkil