Kategorier
Multimedia

Dream Theater | Live at Luna Park

Denne utgivelsen har stått på listen over kommende utgivelser i rundt ett år, men har blitt utsatt og utsatt, angivelig fordi bandet ikke var fornøyd med lyden. Og det er jo litt påfallende at de gir ut en konsert-DVD fra sin forrige turne bare et par måneder etter at de slapp en studioskive. Men de om det – hva har så “Live At Luna Park” å by på

Eagle Vision

Denne utgivelsen har stått på listen over kommende utgivelser i rundt ett år, men har blitt utsatt og utsatt, angivelig fordi bandet ikke var fornøyd med lyden. Og det er jo litt påfallende at de gir ut en konsert-DVD fra sin forrige turne bare et par måneder etter at de slapp en studioskive. Men de om det – hva har så “Live At Luna Park” å by på? Ganske mye faktisk, men det har vi allerede lært å forvente fra den kanten. Her er det over tre timer musikk, en fyldig dokumentar, et bak scenen-innslag og muligheten til å velge kameravinkling på en låt. Og alt er filmet med seksten kameraer. Bildet er krystallklart, men det kan man dessverre ikke si om lydmiksen. Det er veldig mye av John Petruccis gitar, mens John Myungs bass og Jordan Ruddess’ keyboards er begravd langt ned i lydbildet. Er du glad i Dream Theaters forrige skive “A Dramatic Turn Of Events”, så finner du samtlige ni låter derifra i liveversjoner her, to av de riktignok på bonusmaterialet. Bandet ser ut til å hygge seg stort på scenen, det er mange brede smil, noe som sikkert ikke minst skyldes det ekstremt takknemlige og fanatiske sør-amerikanske publikummet. Dream Theater har allerede gitt ut liveskiver og konsert-DVD (selv har jeg åtte fra før) og det skal godt gjøres å toppe de foregående «Live Scenes From New York», «Live At Budokan» eller «Score», og det gjør de heller ikke. Vi får servert hele 26 låter, men det er påfallende at de ikke inkluderer noe fra 2009-utgivelsen «Black Clouds & Silver Linings», siden låtene derifra ikke er dokumentert i liveversjoner – og der er det mye snadder å ta av. Likevel står høydepunktene i kø, og ytterpunktene «The Spirit Carries On» og galskapen «Outcry» står igjen som personlige favoritter.

Dream Theaters instrumentalister får alltid mye og velfortjent skryt for sin enestående teknikk og virtuositet, mens vokalist James LaBrie ofte får kjeft og kritikk for å være bandets svake ledd. Det kan så være, men la det være sagt at LaBrie gjør en strålende jobb på «Live At Luna Park», hans beste opptreden på noen Dream Theater-DVD. Tidligere har han skingret her og der, men denne gangen har han stålkontroll og autoritet. «Live At Luna Park» er et godt tilskudd til Dream Theater-katalogen, men ikke et absolutt must for andre enn fansen, som sikkert allerede har kjøpt denne.

4,5/6 | Geir Amundsen

(Intervju med John Petrucci her!)

Utgivelsesdato 05.november 2013