Kategorier
Intervjuer Nyheter

Disturbed – Akustisk og forstyrret

I forbindelse med deres turnevirksomhet sammen med medamerikanerne i Avenged Sevenfold var det på et halmstrå vi så vidt fikk presset inn en kort og intens, men like fullt trivelig og informativ samtale med trommis Mike Wengren rett før konsertstart i Telenor Arena. Lite visste vi at vi allerede satt på info som ikke var ment for omverdenen enda. Du leste det først i Norway Rock Magazine.


I forbindelse med deres turnevirksomhet sammen med medamerikanerne i Avenged Sevenfold var det på et halmstrå vi så vidt fikk presset inn en kort og intens, men like fullt trivelig og informativ samtale med trommis Mike Wengren rett før konsertstart i Telenor Arena. Lite visste vi at vi allerede satt på info som ikke var ment for omverdenen enda. Du leste det først i Norway Rock Magazine.

Tekst: Sven O. Skulbørstad
Foto: Michal D. Tomaszewicz

– Dere tok en aldri så liten pause mellom 2011-2015, var det noen spesiell grunn til tidspunkt både med tanke på pause og comeback?
Vel, mange er nok ikke klar over all den tid et band ikke er på turné jobbes det fortsatt intenst både med å skrive ny musikk og innspilling av denne, og i forkant av vår lengre pause hadde vi jobbet knallhardt i 12 strake år med praktisk talt ingen pauser. Dette førte til at vi begynte å føle oss en tanke utbrente, og akkurat som de fleste med «vanlige» jobber liker å ta seg en ferie i ny og ne trengte vi da å ta et par skritt tilbake og lade batteriene rett og slett.
– Ser den, og da falt tilbakekomsten naturlig på det tidspunktet det kom formoder jeg?
Absolutt, jeg tror det var det smarteste vi kunne ha gjort – bare komme oss unna og få tankene over på noe helt annet. Så når vi kom tilbake med fulladede batterier var vi bedre og sterkere enn noensinne.
Hvordan er det med planer for en ny skive?
Akkurat nå har vi fullt fokus på å gjøre ferdig turnéen med Avenged Sevenfold, og når den er ferdig skal vi ta en liten vekk fra bandet igjen sammen med familiene våre, de har vi ikke sett så mye til dette siste året. Og på et eller annet tidspunkt kommer vi til å samles igjen og begynne med nytt materiale. Det kommer definitivt til å komme nye ting innen nær fremtid, vi kommer absolutt ikke til å ta en like lang pause som sist. Det som fungerte så bra med å jobbe med vår siste skive «Immortalized» er at vi ikke hadde deadline, vi hadde ikke noen slutt-tid å forholde oss til. Jeg tror det hjalp til med å lage den beste skiva vi kunne, og jeg håper og tror vi kan gjøre det samme på neste skive også.
– Hvordan har turnéen med Avenged Sevenfold vært for dere hittil?
Det har vært storartet, vi har vært venner over lang tid med gjengen og gjort flere turneér sammen tidligere så det har rett og slett vært som en slags reunion for oss det og. De er mer som en familie for oss egentlig. (Anmeldelse av konserten i Telenor Arena her!)


– Det siste året har dere omtrent ut av det blå fått en smash-hit med deres versjon av «The Sound Of Silence» som har gått fullstendig viralt over nett. Ble dere overrasket over suksessen?

Når vi bestemte oss for å gjøre vår versjon av sangen visste vi ikke helt hvilken retning vi skulle ta den i, men etter hvert som vi jobbet med den og hørte resultatet visste vi at vi satt på noe spesielt. Men man kan aldri vite hvordan mottakelsen kommer til å være, så når sangen begynte å virkelig ta av og fikk den gigantiske oppmerksomheten den fikk var det en stor overraskelse for oss, helt klart.
– Var det en spesiell grunn til at dere valgte akkurat den sangen?
Vel, det var faktisk mitt forslag til å begynne med – vi hadde oppholdt oss i studio for noen dager og stort sett bare kastet idéer frem og tilbake uten at noe egentlig kom ut av det hvor jeg nevnte «The Sound Of Silence». Min far har alltid vært en stor fan av Simon & Garfunkel, så de har alltid vært en stor del av min barndom og oppvekst. Så jeg følte for å se om vi kunne gi den en sjanse og alle syntes det var en riktig så god idé.
– Godt valg virker det som. Dere planlegger en akustisk EP i løpet av året, vil den være basert på coverversjoner eller akustiske versjoner av deres egne låter?
Jeg var faktisk ikke klar over at den nyheten var offentlig viten enda, men det er noe vi har snakket om å gjøre i årevis. Dog akkurat i denne stund er det nok fortsatt bare en løs idé vi har, men så fort vi får satt oss ned i studio og gitt fullt fokus på det kommer vi til å prøve på sanger vi allerede har og prøve å de til å låte fint akustisk, så kanskje mikse det med helt nytt materiale skrevet for akustiske instrumenter. Det er noe av det beste med studiotid – å ha tid til å eksperimentere. Jeg er ikke helt sikker på hva det hele kommer til å ende opp i, men det er definitivt noe vi har hatt lyst til å gjøre en stund og som kommer til å bli noe av.

Til slutt; Dere ga akkurat ut deres første liveskive «Live At The Redrocks», har du noen ord og tanker om timingen?
– Vi syntes rett og slett at det ville være en bra representasjon av turnéen vi har gjort nå, over det konstante nivået vi ligger på om dagen og energien vi investerer hver kveld. Vi føler virkelig vi er på det høyeste nivået vi har vært på noensinne, og akkurat Redrocks er ikonisk og har huset uendelige mange legendariske og minst like ikoniske band opp igjennom årene. Det er også en helt fantastisk akustikk der, så følgelig da også et meget bra sted å ta opp. Vi syntes også det kunne være en fin ting for våre fans å dele så vi satte opp utstyret, tok opp showet og vi er meget fornøyde med resultatet det endte opp i.

Først publisert i Norway Rock Magazine #2/2017