Kategorier
Nyheter Skiver

Dimmu Borgir | Inspiratio Profanus

Fem år etter «Eonian» er det på tide Dimmu Borgir viser at bandet er i live. Nå er jo dette coverlåter som har vært utgitt på EP’er og som bonusspor, men aldri samlet som nå. En enkel plate sånn sett, men det fungerer det også. Den er riktignok mastret, slik at alt holder jevnt nivå.

Nuclear Blast

Fem år etter «Eonian» er det på tide Dimmu Borgir viser at bandet er i live. Nå er jo dette coverlåter som har vært utgitt på EP’er og som bonusspor, men aldri samlet som nå. En enkel plate sånn sett, men det fungerer det også. Den er riktignok mastret, slik at alt holder jevnt nivå. Det starter med et par black metal-klassikere i form av Venoms «Black Metal» og Bathorys «Satan My Master». Disse er ganske så tro mot de gamle heltene, selv om det selvsagt er mer massivt, og låter Dimmu Borgir. Disse følges opp av GGFH låta «Dead Men Don’t Rape» som er låta som det er gjort mest særpreg ut av. Denne er fra «Abrahadabra» innspillingen, så jeg vil vel tro det er Agnete Kjølsrud vi hører her. «Nocturnal Fear» av Celtic Frost får vi i begge versjonene som originalt ble utgitt på «Devil’s Path». Så kommer det noen fine gamle schlägere for oss som begynte å høre på heavy rock midt på 80-tallet, nemlig Twisted Sisters «Burn In Hell», Accepts «Metal Heart» og første singel fra denne samlingen, Deep Purples «Perfect Strangers», med Snowy Shaw på vokal.

Gode versjoner, som alle er forseggjorte som om det skulle vært deres egne låter. Det er litt vanskelig å gi karakter på sånne skiver, da dette er langt fra årets mest spennende plate, men Dimmu Borgir låter massivt og bra, og brenner ingen broer, vi må huske at flere av disse låtene for mange er helligdom innen den harde rocken. Men som man gjerne må påpeke i en sånn situasjon, vi ønsker jo oss selvsagt et nytt studioalbum i nær fremtid. (Dimmu-intervju i neste nummer av Norway Rock Magazine! Abonner her for en hundrings for ett år og få bladet på utgivelsesdag, i romjula!)

4/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 08. desember 2023