Kategorier
Skiver

Degreed | Are You Ready

Det kan ikke benektes at Sverige har virkelig blitt markedsledere i kategorien Melodiøs Energisk Rock, hvor spesielt band som Eclipse og H.e.a.t har tatt skritt med sjumilsstøvler det siste tiåret. Og i feltet halsende like bak virker det nå som om Stockholmsgrabbarna i Degreed er klar for å ta et Northug-rykk av de sjeldne.

Frontiers

Det kan ikke benektes at Sverige har virkelig blitt markedsledere i kategorien Melodiøs Energisk Rock, hvor spesielt band som Eclipse og H.e.a.t har tatt skritt med sjumilsstøvler det siste tiåret. Og i feltet halsende like bak, sammen med Art Nation og Perfect Plan, virker det nå som om Stockholmsgrabbarna i Degreed er klar for å ta et Northug-rykk av de sjeldne. De fem første skivene deres har riktignok vært av jevn høy standard, men de mista meg litt på forrigeskiva «Lost Generation» med en litt for høy balladefaktor. Det har de antagelig innsett selv også, for på «Are You Ready» er det rockere og fullt øs hele veien, med sylskarpe gitarriff og fengende allsanger refrenger som inviterer til å slenge knyttneven i været og kauke med fra første gjennomhøring. Og de har blitt bedre låtskrivere nå, dynamikken er mer kontrollert, alle introer og vers bygger opp til et refreng som eksploderer i trynet på deg.

Samtlige låter her holder mål, og åpningen «Into The Fire» viser hva du har i vente de neste 40 minuttene. Skal man trekke frem én låt som denne skivas trumfess, går hyllesten til «Radio», en aldeles strålende og mektig låt som nærmest fører tankene til Queen, ved at den endrer totalt karakter fra start til slutt.

Bandet er bunnsolid, og ikke minst vokalist/bassist Robin Eriksson, som i fjor solodebuterte på imponerende vis under navnet Robin Red. (Og på den skiva jobbet han med gitarist Dave Dalone, kjent fra H.e.a.t – og Degreed har også (hatt?) en manager ved navn Erik Grönwall, som H.e.a.t-fansen utvilsomt kjenner til…)

Så joda, dette er ikke noe å nøle etter hvis du er fan av noen av de overnevnte bandene – Degreed tar et massivt klyv fremover her, og herrene Erik Mårtensson og Jona Tee kjenner utvilsomt pusten deres i nakken nå.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 11.februar 2022