Kategorier
Multimedia

Def Leppard | Viva! Hysteria – Live at the Joint, Las Vegas

DVD-utgaven av Def Leppards nyeste doble liveskive er dessverre ikke så spennende visuelt. Dette skyldes hovedsakelig at et halvapatisk publikum som hovedsakelig er der for å høre «Pour Some Sugar On Me», «Animal» og «Love Bites», og blir stående uforstående med armene i kors når de får servert «Wasted» og «Let It Go» – eller «Love And Affection» for den saks skyld.

Frontiers

DVD-utgaven av Def Leppards nyeste doble liveskive er dessverre ikke så spennende visuelt. Dette skyldes hovedsakelig at et halvapatisk publikum som hovedsakelig er der for å høre «Pour Some Sugar On Me», «Animal» og «Love Bites», og blir stående uforstående med armene i kors når de får servert «Wasted» og «Let It Go» – eller «Love And Affection» for den saks skyld. Selvsagt zoomes det inn på de hotteste MILF’ene i salen, men det er generelt flau stemning. Vivian Campbell fikk sin kreftdiagnose noen få dager før disse konsertene, og er forståelig nok ikke i kjempehumør, men spiller likevel bra. (Les intervju med Vivian her!) Det er naturligvis fremføringen av hele «Hysteria»-skiva som er denne liveutgivelsens selling point, men for hardcorefansen er det de to forbandsettene a 35-40 minutter (som er bonusmateriale her) som er av størst interesse, for her er Def Leppard sitt eget forband under pseudonymet Ded Flat Bird, og serverer gamle låter som de ikke har spilt på 30 år – om noensinne, som for eksempel åpningslåta «Good Morning Freedom» (som var B-sida av singelen «Hello America» fra debuten i 1980! Opp med henda alle som har hørt den! Ingen?)

Vi får forsyne meg også 70% av «High ‘N’ Dry» – hvem pokker hadde trodd det om Leppard anno 2013? Lyd og bilde er selvsagt upåklagelig, og jeg ga CDen en femmer i forrige nummer, men hvis du skal investere i én Def Leppard-DVD, så går du heller for klassikeren «In The Round – In Your Face», som viser bandet på toppen av sin karriere i 1988. Men er du fan, så har du selvfølgelig den allerede. 3,5/6 | Geir Amundsen 

Utgivelsesdato 22.oktober 2013