Kategorier
Skiver

Dead Head | Slave Driver

Thrashveteranene fra Nederland kom med en real knyttneve for fem år siden i form av «Swine Plague», en plate som er blitt spilt mye hos meg, og som jeg tenkte ville bli vanskelig å overgå. Og litt rett i det har jeg. Denne tok litt lenger tid å komme inn i. Produksjonen er hakket bedre, men det var kanskje den kvassheten jeg synes gjorde forgjengeren så enorm.

Hammerheart

Thrashveteranene fra Nederland kom med en real knyttneve for fem år siden i form av «Swine Plague», en plate som er blitt spilt mye hos meg, og som jeg tenkte ville bli vanskelig å overgå. Og litt rett i det har jeg. Denne tok litt lenger tid å komme inn i. Produksjonen er hakket bedre, men det var kanskje den kvassheten jeg synes gjorde forgjengeren så enorm. Siden forrige slippe er vokalist og bassist Tom Van Dijk byttet ut med Ralph de Boer, som var med på «Depression Tank», da også Van Dijk var ute av bandet en periode. De Boer er litt mer death metal i målet, men utover det er det mye likhet i stemmene til disse. Første video «Acolyte» åpner plata, og denne er ålreit den, selv om jeg måtte jobbe lenge med å få den inn under huden. Da er neste videosingel «Polar Vortex» hakket mer tilgjengelig. Og for et gitararbeide. Robbie Woning og Ronnie Vanderwey er gode gitarister som utfyller hverandre. Førstnevntes ville soloer overlapper Vanderweys mer melodiske stil. Som vanlig går det unna, og sånn sett liker jeg tunge «Drawn Into The Wire» veldig godt, et herlig avbrekk i galskapen. «Grooves Of Envy» er en annen favoritt. Hammerheart reutgir for tiden bandets tidligere skiver. Selv om de også er bra, får en være litt våken på om det er en ny eller gammel skive en går i anskaffelse av.

4,5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 29.april 2022