Kategorier
Skiver

Darkthrone | Old Star

Det er alltid stas med et nytt album fra Darkthrone. Du vet aldri hva du får, samtidig vet du det litt likevel. Du får i hvert fall ekte vare uten for mye tull. Både lyd- og låtmessig har Darkthrone lagt seg på 80-tallet denne gangen og leverer et godt håndverk med enkelte overraskelser.

Peaceville

Det er alltid stas med et nytt album fra Darkthrone. Du vet aldri hva du får, samtidig vet du det litt likevel. Du får i hvert fall ekte vare uten for mye tull. Det starter friskt med «I Muffle Your Inner Choir» som er god uptempo metal. Jeg vil ikke kalle det black metal, men det er mer heavy metal med en black metal-tilnærming. Jeg noterer meg litt lav vokal fra Nocturno Culto, noe som dessverre gjelder hele skiva. Den kunne godt vært mikset litt opp. Førstesingelen «The Hardship Of The Scots» og deretter tittelkuttet viser bandet fra en ny side. Seige gode låter som ligger bakpå, med drivende melodiske riff. Gutta behersker jammen doom metal også. «Alp Man» starter veldig klassisk heavy metal, men også den legger seg nedpå og blir en rimelig doomy affære. Neste singel «Duke Of Gloat» er opp i tempo igjen, og i likhet med åpningskuttet kjapp, uten å være black metal. Begge singellåtene har jævlig fengende midtpartier, hvorav «Duke» nærmest er en heavy metalversjon av gammel Burzum. Så er vi kommet til sistelåta «The Key Is Inside The Wall», som starter som gammel Hellhammer og etter hvert øker til Celtic Frost i tempo.

Både lyd- og låtmessig har Darkthrone lagt seg på 80-tallet denne gangen og leverer et godt håndverk med enkelte overraskelser. Nocturno Culto synger alle låtene og uten den rølpete, punka tilnærmingen til Fenriz, låter bandet mer seriøst, på en måte. Jeg liker alle skivene til duoen, uansett hvilke sjangre de leker med, men denne gangen synes jeg de har overgått seg selv.

5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 31.05.2019