Kategorier
Skiver

Dare | Road To Eden

Seks år har gått siden Dare ga ut originalt materiale, men «Out Of The Silence 2» var sist vi hørte fra bandet. Det var i 2018. Nå er Darren Wharton & Co klare med «Road To Eden», og det er et smått tyngre Dare vi møter anno 2022.

Legend Records

Seks år har gått siden Dare ga ut originalt materiale, men «Out Of The Silence 2» var sist vi hørte fra bandet. Det var i 2018. Nå er Darren Wharton & Co klare med «Road To Eden», og det er et smått tyngre Dare vi møter anno 2022. Ei heller hersker det noen som helst tvil om hvem vi låner øre til; skal vi si at vi er kommet ca 5 sekunder ut i åpningssporet «Born In The Storm» før de lett gjenkjennelige gitartonene til Vinny Burns avslører at Dare er tilbake? Når de keltiske elementene bandet er kjent for avsløres, og den karakteristiske stemmen til Darren Wharton setter inn, er all tvil feid til side.

Man kan vel neppe beskylde Dare for å sparke inn dører, men de er tro mot sine egne oppskrifter, og det tror jeg de fleste fans vil sette pris på også på «Road To Eden». «Cradle To The Grave» er ei finfin låt, som har klare trekk i retning U2, spesielt med tanke på gitararbeidet til Burns. Melodilinja er svært iørefallende, og lett å få på hjernen. Tekstene til Wharton er som vanlig av de mer personlige, og det er lett å filmatisere historiene for sitt indre øye. Dette er kvaliteter svært få forunt, og man kan vel gjøre seg tanker om en viss Phil Lynott har hatt innvirkning på Wharton fra tiden de spilte sammen i Thin Lizzy. Både «Lovers And Friends» og «Only The Good Die Young» gir inntrykk av å være tekster som er selvopplevd, og gir låtene en fin dybde. Det samme gjelder «Grace», som i tillegg har ei nydelig melodilinje til å supplere teksten. Jeg har i tidligere anmeldelser av andre artister uttrykt min begeistring over artister som innehar evnen til å finne riktig tekst til riktig melodi og vice versa. Darren Wharton innehar den evnen, og viser den til fulle på «Grace».

Annet enn at bandet låter et knepp tyngre enn tidligere, så er det ingen store endringer i oppskrifta til Dare, men noen ganger er det bare deilig at ting er ved det gamle, kanskje spesielt i disse tider, der vi har vært utsatt for den ene store endringen etter den andre. Da kan vi sette på den nye plata til Dare, og være glade over at noen ting endres ikke.

4,5/6 Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 01.april 2022