Kategorier
Nyheter Skiver

Danko Jones | A Rock Supreme

Vår gode kanadiske venn Danko Jones er tilbake og låter akkurat som du tror han gjør. Har vi gått lei etter 23 år i samme tralten? Les og finn ut!

Indica Records

Med titler som «I Love Love» og «Lipstick City» er det ingen tvil om hvem som er tilbake i byen, nemlig The Mango Kid himself; Danko Jones med kompani. Og det låter akkurat som det skal og bør med dette bandet, som vanlig er det få overraskelser fra starteren «I’m In A Band» til avslutteren «You Can’t Keep Us Down». Førstnevnte setter i gang uten å kaste bort så mye som et eneste sekund og innehar den samme fengen og de kule riffene som vi er så godt vant med i over tjue år nå.

Om vi er lei? Så langt ifra! Midt i mylderet av briefete flinkisrock, solbrun SoCal-punk og overprodusert glattmetall er det befriende med den enkle og lettbente hardrocken til kanadierne. I løpet av den 11 spor lange saken er det bent frem umulig å sitte stille og den gjør akkurat den jobben den er ment å gjøre, og gjør den godt. Skal dog nevnes at de nok ikke vinner over noen tvilere med «A Rock Supreme», men mister heller ingen.

Et lite problem jeg har hatt med Danko og vennene hans er at de mistet litt av gnisten etter «Sleep Is The Enemy», og den følelsen sitter jeg nok med i løpet av deres rykende ferske også – selv om den allikevel låter friskere enn mye av det han har gjort de siste årene. Høydepunktene er så absolutt til stede – som den groovy «Dance Dance Dance», rocksupremske «Fist Up High», Thin Lizzy-hyllesten «That Girl» og amerikana-punkeren «Burn In Hell».

Du vet hva du får, og det gjør du som vanlig. Danko Jones skal ikke eksperimentere eller utvikle seg, han skal bare rocke – og det gjør han og de som vanlig på «A Rock Supreme».
(Vi har selvsagt tatt en prat med sjølveste om verket som du kan lese om i neste nummer.)

4,5/6 | Sven O Skulbørstad

Utgivelsesdato 26.april 2019