Kategorier
Skiver

Crucifliction | K.K.N.D

Opp av den berømte hatten kommer et amerikansk band ved velklingende navnet, Crucifliction, som leverer god, gammel thrash metal. En trenger ikke være veldig bevandret i genren for å høre at Megadeth er bandets store inspirasjonskilde. Vokalist og gitarist, Chris Robertson, låter farlig likt Dave Mustaine.

Metalscenen anno 2019 er noe helt annet enn 80-tallet, da oppsparte lommepenger uavkortet gikk til et begrenset antall kassetter og LP’r. En kunne hver eneste låt ut og inn, og mang en kassett led en ubarmhjertig skjebne som båndsalat. For ikke å snakke om vinylen som i enkelte tilfeller nesten ble gjennomsiktig og omslaget så ut som en tortillalefse. Men det var den gangen og alt var ikke nødvendigvis bedre før.  Nå er det et mylder av utgivelser i alle genre og med en nærmest uendelig tilgjengelighet. Da er det desto viktigere å kjenne sitt ansvar som musikkanmelder og trekke ut et band som bruker all sin tid og egne penger på en skive som definitivt fortjener litt oppmerksomhet. For sistnevnte faktor er ingen selvfølgelighet å få i dag, uansett hvor bra det er. Men la oss komme til saken. Opp av den berømte hatten kommer et amerikansk band ved velklingende navnet, Crucifliction, som leverer god, gammel thrash metal. En trenger ikke være veldig bevandret i genren for å høre at Megadeth er bandets store inspirasjonskilde. Vokalist og gitarist, Chris Robertson, låter farlig likt Dave Mustaine. Det gjør for så vidt resten av musikken også, uten at det på noen som helst måte blir en direkte rip-off. Låtene er sterke og riffene står i sentrum, samtidig har Crucifliction også noe å melde med sine tekster. Jeg vil spesielt trekke frem låtene «U.S.S.A» og «Annihilation» som foruten å inneholde noen riktig så fete riff har sterke tekster med substans. Skiva er i tillegg meget godt produsert, noe som gjør totalopplevelsen veldig positivt ladet.

Som de fleste skjønner er ikke dette en revolusjonerende eller innovativ utgivelse, men det er gjort på en fremragende måte. Langt bedre enn mye annet jeg har hørt de siste årene, og selv om man kan sitte hjemme og nostalgere til en blir blå i trynet med gamle skiver av  Testament, Megadeth, Overkill og Co. er det godt å sette seg ned med et helt nytt band og ferske låter. Er du fan av Megadeth er dette en utgivelse du absolutt bør sjekke ut, og er du ikke så kan du uansett gi det en lytt såfremt du liker rykende fersk old school thrash metal. Du finner utgivelsen på en digital plattform nær deg.

4.5/6 | Pål J.Silihagen