Kategorier
Nyheter Skiver

Cross Country Driver | The New Truth

Bak det anonyme bandnavnet skjuler det seg en av undertegnedes absolutte favorittvokalister gjennom tidene, Rob Lamothe, mest kjent fra Riverdogs, hvor han har selskap av en av denne skivens gjesteartister, Vivian Campbell fra bl.a. Def Leppard og Dio

Frontiers

Dette var en skruball som jeg ikke så komme. Bak det anonyme bandnavnet skjuler det seg en av undertegnedes absolutte favorittvokalister gjennom tidene, Rob Lamothe, mest kjent fra Riverdogs, hvor han har selskap av en av denne skivens gjesteartister, Vivian Campbell fra bl.a. Def Leppard og Dio. Lamothe har med seg sin sønn Zander på trommer og James Harper på gitar, men det er de andre gjestene som nok vil få mange av dere til å sjekke ut Cross Country Driver. Her er bassister som Doug Pinnick fra Kings X, Greg Chaisson fra Badlands og Rhonda Smith fra Jeff Becks band, og det er trommiser som Kevin Figueiredo fra Extreme og Mike Mangini fra Dream Theater. (Både Pinnick, Mangini, Smith og Chaisson spiller på 3-4 låter hver.) Musikalsk sett er dette klassisk 70-tallsinspirert rock med innslag av blues og funk, med Lamothes ekstremt varme og sjelfulle stemme i front. Og det låter aldeles strålende. Sjekk bare første singel, «A Man With No Direction», med nevnte Pinnick på kor, en småfunky rocker litt i samme territorium som f.eks. Glenn Hughes har prøvd å gjøre til sitt eget i dette millenniet. (Men der Hughes ofte lener seg tyngst på groovet, er Lamothe alltid mest melodifokusert.)

Vi må også trekke frem åpningslåten «Wild Child», en fantastisk låt som er det beste nye jeg har hørt i år, og fjerdelåten «Traces Of The Truth»- to låter som har ganske lik oppbygging, men melodiene, mann! Melodiene! Og apropos Hughes-referansen, så minte «Long Gone» meg om noe som kunne ha vært på «Stormbringer». Mot slutten av skiva roes det ganske ned, med tre låter som minner mer om klassisk Fleetwood Mac, på en god måte.

Frontiers har fått mye kjeft for at deres utgivelser og supergrupper høres klin likt ut alt sammen, men her er unntaket. Ingen av de vanlige låtskriverne og produsentene i Italia er involvert i Cross Country Driver – og Lamothes Riverdogs-kollega Nick Brophy har sittet bak spakene her og gitt det hele et klart, mektig og organisk lydbilde. Pluss i boka for tekstene som er noe for seg selv – fornøyelige observasjoner og formuleringer av livets små finurligheter.

Cross Country Driver er årets store overraskelse så langt, og det vil glede meg stort om det kommer så mange bedre utgivelser senere i år at denne ikke kommer på min Topp 10-liste ved juletider. I så fall blir 2023 et knallår musikalsk sett.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 17. mars 2023