Kategorier
Skiver

Crippled Black Phoenix | New Dark Age Tour EP 2015

Jeg har lest en del om dette engelske rockeensemblet i senere tid og skjønner de er litt i vinden. Likevel er denne turne-EPen mitt første møte med bandet.

Season Of Mist

Jeg har lest en del om dette engelske rockeensemblet i senere tid og skjønner de er litt i vinden. Likevel er denne turne-EPen mitt første møte med bandet. Når jeg samtidig leser at medlemmene har spilt i Iron Monkey, Electric Wizard og Mogwai, ante det meg at vi befinner oss i det tyngre hjørnet, og det er riktig, men langt mer tilgjengelig enn eksempelvis ElWiz. Mer rock enn metal, egentlig. Når denne EPen inneholder to Pink Floyd-covere (Echoes pt 1 og 2) så tenker jeg musikkblandingen er godt nok beskrevet og det er på tide å kjenne på om bandets to egne låter holder mål. Det synes jeg de gjør. Drøye 19 minutter klokker de inn på, og det hele er tung og stemningsfull rock. Jeg får tidvis en slags tung Sigur Ros-følelse av dette (og bandet er jo på turne med Solstafir) og får veldig lyst til å sjekke ut noen av fullengderne.

4/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato: 04.12.2015