Kategorier
Skiver

Cradle Of Filth | Existence Is Futile

Vokalist Dani Filth sier de ville presentere deres trettende album med et skikkelig smell, og valgte «Crawling King Chaos» som første singel. Det er en ganske brutal sak, som også viser det catchy og teatralske, selv om den er langt fra platas beste spor etter min smak.

Nuclear Blast

Vokalist Dani Filth sier de ville presentere deres trettende album med et skikkelig smell, og valgte «Crawling King Chaos» som første singel. Det er en ganske brutal sak, som også viser det catchy og teatralske, selv om den er langt fra platas beste spor etter min smak. Da liker jeg bedre neste singel «Necromatic Fantasies», som er en midtempo og langt mer melodisk låt. Her growler Dani mer, og blander det med mer ren vokal i refrenget, og det liker jeg bedre enn den lyse pipingen hans. Den pipinga er noe jeg egentlig aldri har blitt helt komfortabel med. Skiva jeg har fått tilsendt består av fjorten spor, hvorav to er oppført som bonuslåter. Jeg skal ikke gå gjennon alle disse, men vil nevne et par favoritter. Åpningslåta «The Fate Of The World On Our Shoulder» er en god start, den går unna og er på mange måter slik vi ønsker et nytt album fra Cradle Of Filth skal låte. Mange har vel hørt singlene, men man hører raskt at bandet har brukt coronatiden godt. Lyden er massiv. Selv om den er klinisk og moderne er fortsatt tyngde og trøkk. Roligere og melankolske «Discourse Between A Man And His Soul» er blitt en favoritt sammen med kjappere «Suffer Our Dominion» og «Black Smoke Curling From The Lips Of War” (perfekte titler hvis man har mye ledig spalteplass). Jeg koser meg med mye godt gitarspill og thrasha riffing på disse. Likevel er det nok en catchy midtempolåt som i skrivende stund er favoritten, «How Many Tears To Nurture a Rose».

For min del har Cradle Of Filth vært et band som har hatt mye ålreit, men fremfor alt enkeltlåter som har fenget meg. Denne gangen synes jeg plata er helhetlig særdeles bra. (Og dessuten har vi intervju med Dani Filth i neste nummer av Norway Rock Magazine! Abonner her og få det på utgivelsesdag!)

4,5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 22.oktober 2021