Kategorier
Live Nyheter

Chris Holmes @ Kulturpuben, Lillestrøm

Denne torsdagskvelden var det ingen ringere enn tidligere W.A.S.P gitarist, Chris Holmes, som gjestet Lillestrøm, og åstedet var Kulturpuben. Spenningsmomentet denne kvelden var uten tvil om gode, gamle Holmes ville klare å gjennomføre gamle W.A.S.P klassikere med stil….

Torsdag 19.september 2019

Lillestrøm har fostret mange gode artister, men kan neppe kalles rockens vugge. Heldigvis finnes det ildsjeler i området som holder rocken i gang og denne torsdagskvelden var det ingen ringere enn tidligere W.A.S.P gitarist, Chris Holmes, som gjestet byen og åstedet var Kulturpuben. Spenningsmomentet denne kvelden var uten tvil om gode, gamle Holmes ville klare å gjennomføre gamle W.A.S.P klassikere med stil….

Jeg kaller det oppvarmingsband, men ifølge plakaten var Bastarized «special guests» og fikk den store æren av å varme opp scenen for selveste «Mean Man» Holmes. Og det var ingen som helst tvil om at gjengen fra grunnlovsbygda tok dette på rammeste alvor. De var tidligere en trio, men har nå utvidet med en gitarist til, og det må jeg si var et lurt trekk. Det låt vanvittig fett! Bandet dro til med fullt øs og eimen av Motörhead lå tungt inne på Kulturpuben. Bastarized har hverken funnet opp kruttet eller hjulet på nytt, men leverte et ganske så forrykende oppvarmingssett og det var helt tydelig at de hadde det gøy der oppe på scenen. Noe som også smittet over på enkelte av de fremmøtte, og forhåpentligvis klarte de å skaffe seg noen nye og velfortjente fans. Hvis bandet klarer å få sceneenergien og dynamikken overført i fysisk format så kan det virkelig skje saker og ting, men hvis ikke er det et liveband som du absolutt bør få med deg ved en passende anledning. 4/6

Så var det klart for selveste Chris Holmes ; mannen som står bak noen av de feteste metal-riffene fra 80-tallet. Det begynner riktignok å bli noen år siden Holmes hadde sine glansdager på godt og vondt, men for en ihuga W.A.S.P fan og dermed svært lite objektiv skribent var det uendelig godt å se bamsen fra California på scenen igjen med sin trofaste Jackson-gitar hengende ned på knærne. Og hva skal man si? Man trenger egentlig ikke å si så mye annet enn at det er lett å høre at Holmes var en vel så viktig ingrediens i W.A.S.P som Blackie Lawless. Den umiskjennelige fete gitarlyden som strømmet ut av gitarkabinettet var bevis godt nok, og til tross for litt rust på fingrene kunne alle høre at dette var lyden av W.A.S.P. Og når han da startet med «On Your Knees» var lista lagt for kvelden. Vi fikk servert flere klassikere fra skattekammeret, men også flere låter fra hans soloalbum. Holmes har selv sagt at han egentlig ikke kan synge, og det kan alle si seg enige i. Men han gjør det uansett med sjarm og troverdighet. Undertegnede ble i hvert fall overbevist om at han mente det da han sang «Devil Made Me Do It» selv om det ikke er lett å høre alt han synger. Heldigvis overlot han W.A.S.P-vokalen til sin nye vingmann, Oliver Tindall. Det som også var godt og se til tross for enda noen kilo ekstra på magen var at han holdt koken så til de grader. Tilstedeværelsen hans på scenen kan ingen utsette noe på og under «War Pigs» helt på tampen av settet da låt det så til de grader fett at det nesten kom en tåre i øyekroken. La oss heller ikke glemme bandet hans som leverte fjellstøtt. Sultne unge gutter som virkelig tok oppgaven på alvor og virket langt mer inspirert enn gjengen han hadde med seg ved forrige besøk. Jeg kunne knapt høre en eneste feil, og energien de utstrålte på scenen smittet over både på Holmes selv og publikum. Helt til slutt ble også Bastarized-gutta hentet opp på scenen for å spille det motsatte av «Stairway to Heaven» som Holmes selv proklamerte nemlig «Highway to Hell». En hyggelig gest som virkelig svingte og fikk stemningen til å gå i taket.

En konsert med Chris Holmes er ikke en hvilken som helst konsert, og mulig det nostalgiske og subjektive aspektet overskygger det kvalitative. Men helt objektivt var det svært lite å sette fingeren på. Vi fikk alle det vi kom for og litt til. 61-år gamle Chris Holmes er fortsatt «Mean Man» på gitaren. Det er vi alle enige om. Når han i tillegg etter konserten (i nesten to timer) står og skravler oppriktig interessert med samtlige fans, forteller gamle historier, velvillig signerer gamle skiver og lar seg avfotografere uten å ta en ekstra krone for noen av tingene, da skjønner du at dette er en ekte rockestjerne og at dette var en kveld som vil huskes. (Intervju med Chris Holmes i neste nummer av Norway Rock Magazine!) 5/6

Tekst: Pål J Silihagen
Foto: Anine Desire