Kategorier
Nyheter Skiver

Cheap Trick | In Another World

Bandets tyvende studioalbum «In Another World» har latt vente på seg – åpningslåta og første singel «The Summer Looks Good On You» ble sluppet for nesten tre år siden, og egentlig skulle skiva følge hakk i hæl, men slik skulle det ikke gå. Nå er den endelig her.

BMG

Amerikanske Cheap Trick har holdt det gående snart et halvt århundre, solgt 20 millioner skiver og er innlemmet i Rock N Roll Hall Of Fame, men her i Norge er de likevel et kultband for spesielt interesserte. (Så har heller aldri Cheap Trick vært Norgesvenner – da har aldri satt sine føtter på norsk jord.) I 2021 er fortsatt tre av fire orginalmedlemmer med – vokalist Robin Zander, gitarist Rick Nielsen og bassist Tom Petersson, og besetningen kompletteres med sønnen til hovedlåtskriver Nielsen, Daxx.

Bandets tyvende studioalbum «In Another World» har latt vente på seg – åpningslåta og første singel «The Summer Looks Good On You» ble sluppet for nesten tre år siden, og egentlig skulle skiva følge hakk i hæl, men slik skulle det ikke gå. Nå er den endelig her, og åpninga gir straks en god indikasjon på hva som venter de kommende femti minuttene. Cheap Trick er jo nærmest manifestasjonen av begrepet ‘power pop’, og «The Summer Looks Good On You» har alle de rette ingrediensene; fengende refreng, massive koringer, sylhvasst gitar-riff og generelt god stemning! Her får man visjoner om strender og cabrioleter med radioen på full guffe i Californias solskinn. Både polert og røfft på en gang.

Fansen vet akkurat hva de får her – nøyaktig det de ønsker seg. Og det låter freskt, man skulle aldri i verden trodd at bandets kjernemedlemmer har en snittalder på over 70, for det leveres med et energinivå som band på halve alderen kan misunne dem. Flere av låtene har litt av den samme stemningen som klassisk Alice Cooper (som har mye felles bakgrunn med Cheap Trick fra sent 60-tall), mens de på tittelsporet roer litt ned med akustiske gitarer og moll-akkorder. «Passing Through» er pur 60-talls psykedelia. Skiva avsluttes med en cover av John Lennons «Gimme Some Truth» og en gjesteopptreden fra Sex Pistols gitarist Steve Jones.

Ikke alt er like bra, tidvis er de på autopilot som på den middelmådige «Light Up The Fire», og noen av låtene er litt for like til at de skiller seg ut, men stort sett fortsetter Cheap Trick å gjøre akkurat det de gjør best. De vet hva som funker for dem, og har ingen planer om å bevege seg langt utenfor sin egen komfortsone på dette stadiet av sin karriere. «In Another World» går ikke inn i historien som deres beste skive, men den er på ingen måte skuffende, og fansen vil helt sikkert bli veldig fornøyd.

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 09.april 2021