Kategorier
Live Nyheter

Bokassa + Dangerface @ Vulkan, Oslo

Sist Bokassa var på tur delte de scene med Metallica og Ghost Europa rundt. Det var derfor stor spenning til utviklingen av bandet siden sist NRM bevitnet de – som oppvarmere for Oslo Ess. De låt allerede da veldig bra, så hva kunne man vente seg nå da de skulle styre showet på egen hånd?

Torsdag 31.oktober 2019

Sist Bokassa var på tur delte de scene med Metallica og Ghost Europa rundt. Det var derfor stor spenning til utviklingen av bandet siden sist undertegnede bevitnet de – nemlig som oppvarmere for Oslo Ess på Sentrum Scene. De låt allerede da veldig bra, så hva kunne man vente seg nå da de skulle styre showet på egen hånd?

En lur ting er å anskaffe en fet supportact, og det hadde de så absolutt – nemlig Dangerface. Etter å ha forelsket meg i debuten «Get Loud!» gledet jeg meg til å endelig se de live, og gjengen overbeviste der og. Etter en litt famlete og usikker entré startet de med et smell når de først startet. Dessverre med en litt grøtete lyd i starten, men det er en supportacts evige forbannelse. Bandet derimot leverte som fy med en best of fra debutskiva og fikk etterhvert meget god respons fra et stadig økende publikum. Frontfigur Michael Myklebust var også særdeles flink til å dra opp stemningen, og fikk både allsang og trampeklapp i retur mens han forsikret seg om at vi alle hadde det gøy. Ikke overraskende var hitsingelen «Let It Burn» spart helt til sist, og Dangerface forlot med det et langt varmere publikum enn da de gikk på. Mission accompished. 4.5/6

Og varmere skulle det bli, for da en gammel køntriclassic brått lød over anlegget og et praktisk talt stappfullt lokale var åpenbart klare for hovedakten. Bokassa trøkker noe helt vanvittig live, og kveldens evenement var intet unntak. Fra første anslag tok de fullstendig kontroll over kvelden og det var ingen tvil om hvem publikum var her for å se.

Ettersom bandet har for vane å ha temmelig surrealistiske titler på låtene sine har jeg ikke klart å huske hvilken tittel som tilhører hvilken låt (med unntak av «Walker, Texas Danger» og heldigvis for undertegnede var nettopp denne en av kveldens soleklare høydepunkt), men fellesnevneren for samtlige er at de får et vanvittig løft live. Og da er det overhodet ikke noe å utsette på de innspilte versjonene heller. De er rett og slett dødelig fengende og plent umulig å stå stille til.

Det var ikke mye snakk mellom låtene, men passelige mengder kontakt for å opprettholde stemningen. Vokalist Jørn Kaarstad hadde en forholdsvis lett dag på jobb da publikum tydelig var i humør og ga knall respons tilbake. At det i tillegg er umulig å ikke bli smittet av mannens strålende humør må også nevnes. En meget passende frontfigur til de selvutnevnte kongene av stoner punk.

Det vitnet om stor selvtillit at nettopp turnéen med Metallica og Ghost ikke ble nevnt med et eneste ord, jeg vil tippe at det ville ha vært et meget enkelt tips å ty til for å oppildne publikum ytterligere. Og det vil dermed si at gutta leverte en knall kveld på Vulkan denne frostfylte kvelden i Oslo. De avsluttet med å la publikum bestemme om de skulle komme tilbake for et ekstranummer, men da var de tilreisende tydeligvis mette, for i det «All For Love» gikk over anlegget etter siste låt ble det i samme sekund marsjfart ned trappa og ut i den sene høstkvelden med tilskuerne. 
Men jeg vil samtidig tro at Bokassa var strålende fornøyde med egen kvelden i helhet, minst like mye som samtlige tilstede. Vi kommer garantert til å høre mye mer fra denne gjengen fremover, og det gleder jeg meg til. (Forøvrig er det intervju med Bokassa i nyeste nummer av NRM, i hyllene på Narvesen nå! Eller les det online her!) 5 /6

Tekst: Sven Olav Skulbørstad
Foto: Geir Kihle Hanssen