Kategorier
Nyheter Skiver

Bokassa | Crimson Riders

Lars Ulrich hadde stor innflytelse på sine amerikanske venner da han i ungdommen brakte med seg ny europeisk metal over dammen. Å si jeg stoler like mye på smaken hans nå er å overdrive, men det er utvilsomt kult når han sier hans nye favorittband er norske Bokassa.

Indie

Lars Ulrich hadde stor innflytelse på sine amerikanske venner da han i ungdommen brakte med seg ny europeisk metal over dammen. Å si jeg stoler like mye på smaken hans nå er å overdrive, men det er utvilsomt kult når han sier hans nye favorittband er norske Bokassa. Powertrioen fra Trondheim har dermed sikret seg oppvarmingsjobben for Metallica denne sommeren. Guttas base ligger i en blanding av stoner rock og punk, mens soundet er mer metal. Jeg vil si en slags blanding av Black Tusk og Turbonegro. Det er lagt stor vekt på riffene, bare hør på singelen «Mouthbreathers Inc». Hefting åpningsriff, tung hakking og catchy refreng. Mye av skiva er pakket inn i denne låta. Det med catchy refreng er virkelig i tiden, men dette er ikke så overdrevet som mye annet. Jeg måtte høre låtene et par ganger før de begynte å gi meg noe, så jeg tør påstå dette er en plate som vokser og ikke så umiddelbar at man blir fort lei. «Wrath Is Love» er en tyngre låt som kan referere til en del stonerband, mens tittelkuttet veksler mellom rolige partier med cleangitar og kjapp thrash metal.

Et virkelig godt andrealbum fra trøndertrioen dette, og med en viktig oppvarmingsturne foran seg, vil jeg tro dette ikke er det siste vi hører fra dem. (Intervju med Bokassa i neste nummer av Norway Rock Magazine!)

4/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 21.juni 2019