Kategorier
Live Nyheter

Bokassa @ Byscenen, Trondheim

«Fett å være tilbake i Trondheim, byen som unnfanget Bokassa, fett å være tilbake på Byscenen»!! Stonerpunkerne i Bokassa viste sann gjensynsglede, og Byscenen eksploderte bokstavelig talt i en Molotov Rocktail!

Fredag 28. oktober 2022

«Fett å være tilbake i Trondheim, byen som unnfanget Bokassa, fett å være tilbake på Byscenen»!! Stonerpunkerne i Bokassa viste sann gjensynsglede, og Byscenen eksploderte bokstavelig talt i en Molotov Rocktail! Undertegnede har sett tre konserter med Bokassa i år, først på Tons of Rock i Oslo, deretter på Rootsfestivalen i Brønnøysund, og nå, på Byscenen i Trondheim, på bandets gamle hjemmebane. Og spør dere meg: De leverer langt sterkere enn Rosenborg. Jeg blir like imponert hver gang, hvor tett og tight Bokassa er, «kun» tre på scenen. Men, tre er gull, det trengs ikke flere – og, hvilken lyd de hadde!

Før Bokassa slo til, startet Waste A Saint festen, med sin «fuzza tungrock». Waste A Saint ga ut sitt debutalbum «Hypercarnivore» i april i år, en herlig miks av flere ulike musikksjangre gjør at bandet soleklart har skapt sin egen sound. Virkelig bra start på fredagskvelden!

Og så Bokassa da! «Freelude», og om kveldens konsert, men i presens: «Last Night (Was A Real Massacre)»! Det ble mange kalde denne kvelden, Bokassa har sitt eget øl, «Captain Cold One», det var bare å starte jubelen tidlig denne kvelden, og det med en stor SKÅL!

«Mouthbreathers Inc.». Jeg vet ikke om den handler om den afrikanske diktatoren som bandet er oppkalt etter, Jean-Bédel Bokassa, som hadde hele 17 koner, kjeften kunne vel ikke stått mye stille der i gården. «Pitchforks’R’Us», «Retaliation» og «Burn It All (P.T.S.D.E.A.D)», som gullperler på en snor, stemningen på Byscenen stiger enda flere hakk. «Low (and Behold)», og, låten som kanskje godt beskriver det politiske klimaet i en av USAs mest kjente delstater: «Walker Texas Danger».

Bokassa (altså den afrikanske diktatoren, ikke bandet), hadde definitivt en hang til folkemordstendenser, «Genocidal Tendencies», og tilstandene i 70-tallets Sentralafrikanske Republikk hella nok mot «No Control». Bokassa (altså bandet, ikke den afrikanske diktatoren), hadde derimot full kontroll, fortsatte med «Hereticules», formidable «Molotov Rocktail», «Vultures» og «Immortal Space Pirate».  

«So Long, Idiots!» – var det slutt nå? Åneida, heldigvis ikke! «Five Finger Fuckhead», it’s a blast, før Bokassa gikk av scenen. Men fred, det fikk de ikke, de ble ropt tilbake. Vi fikk en sterk hyllest (til Dorian Gray?) i «Narcissicm Is Underrated», og i mange tilfeller kan man vel skrive under på at «Wrath is Love»? Kjærlighet og hat går hånd i hånd, sies det jo, ikke vet jeg. Men, Bokassa leverte fullt og helt intensiv, positiv aggressivitet og KJÆRLIGHET fredag kveld i trønderhovedstaden!

«You Bring Party, I Bring Gasoline»? Ja takk begge deler, Bokassa ga publikum alt og mere til.

6/6 | Atle Jørgensen

Foto: Kjell Solstad