Kategorier
Skiver

Blood Red Throne | Imperial Congregation

Nordmennenes tiende plate er deres første for giganten Nuclear Blast, og deres tyngste noensinne. Det er fortsatt massivt og brutalt, men tempoet er satt ned til fordel for tyngde og groove.

Nuclear Blast

Nordmennenes tiende plate er deres første for giganten Nuclear Blast, og deres tyngste noensinne. Det er fortsatt massivt og brutalt, men tempoet er satt ned til fordel for tyngde og groove. Og det er helt i tråd med min smak, da jeg fort blir lei death metal med konstant blast. Nå er det ikke sånn at dette ikke går unna heller, men dette fortoner seg til partier i låter som skaper en variert og dynamisk skive. Tittelkuttet åpner ballet og er en herlig riffbonanza. Denne følges opp av singelen «Itika», som jeg liker svært godt. En ting jeg noterer meg på denne, og flere steder på plata, som i eksempelvis i «Hero Antics» er de melodiøse gitarsoloene. Skal jeg trekke frem et par favoritter blir det de drivende «Conquered Malevolence» og «Transparent Existence», men også kjappe «Inferior Elegance» med sitt hektiske hovedriff. Det er et sånt riff som kan virke slitsomt, men som for meg passer utmerket som krydder på denne plata. (Intervju? Her!)

4,5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 8.0ktober 2021