Kategorier
Skiver

Blomst | Triatlon

Jeg ble introdusert for disse via forgjengeren ”Blomst IL», som jeg likte meget godt med sin poprock i punkformat. Og såvisst, årets rykende ferske begynner lovende med trioen ”Plastelina”, «Ta Telefonen» og «Festival 2010” der skivas sterkeste refrenger presenteres allerede ved de to sistnevnte – og de aller fleste mellom 30 og 45 kan kjenne seg i tekstføringen på spesielt den aller siste.

Indie Recordings

Jeg ble introdusert for disse via forgjengeren «Blomst IL», som jeg likte meget godt med sin poprock i punkformat. Og såvisst, årets rykende ferske begynner lovende med trioen ”Plastelina” , ”Ta Telefonen” og ”Festival 2010” der skivas sterkeste refrenger presenteres allerede ved de to sistnevnte – og de aller fleste mellom 30 og 45 kan kjenne seg i tekstføringen på spesielt den aller siste.

«Gull» må vel sies å være den mest fengende på «Triatlon» med sitt discopregede vers og allsangvennlige refreng. Kan dog ikke skryte av at jeg skjønner sammenhengen i teksten her.  Musikalsk ligger de vel aldri veldig langt unna 60-tallet, selv om lydbildet selvfølgelig låter moderne og den ti år yngre punken som nevnt aldri er langt unna. Og det som gjør at de står ekstra godt frem må være vokalen til Ida Dorthea Horpestad som fungerer like godt til de roligere partiene som der de trøkker til litt. 

En annen favoritt på skiva er «Spøkelse» som av en eller annen grunn føles som kunne passet inn i en suksessfull ungdomsserie a’la «Skam» og introdusert kidsa for rock. Og akkurat idet jeg tenkte at «Jeg Er Fri» var en ganske døll oppfølger ved første gjennomhøring legger den brått om tempoet midtveis og gjorde seg greit unna allikevel.

Dette er jeg sikker på er en meget passende skive til stranda når sommeren en gang kommer, så kjøp noen fete kæsser og overdøv sidemannens drittmusikk med Blomst og gjør oss alle en tjeneste – vær så snill.

4,5/6 | Sven Olav Skulbørstad

Utgivelsesdato 06.mai 2022