Kategorier
Skiver

Blazing Eternity | A Certain End Of Everything

Mighty Music

Jeg har begge de forrige platene til danskene i hylla, og jeg kan ikke påstå jeg husker noe av innholdet. Så jeg antar inntrykket ikke har vært stort. Når de tre medlemmene som har vært konstante siden 1993 nå slipper ny plate, tjueen år etter forrige, «A World To Drown In» er inntrykket derimot noe jeg garantert vil huske. Dette er god melodisk death/doom som gir meg litt samme følelse som Shape Of Despair med de dystre melodiene og keyboardteppet som ikke akkurat gjør stemningen lystigere. Nå skal det sies at mye her er rene speed metallen kontra finnene, men stemningen finner jeg i samme gate. Peter Mesnickow growler, med noe renvokal oppå i noen av refrengene. Første singel «One Thousand Lights» åpner, og her går tankene mine til The Gatherings første plate. En god låt, men min favoritt er i skrivende stund «The Ghosts Of Another Broken Life» og «The Bell» med sitt sørgmodige avslutningsparti. Vil du starte dette bekjentskapet med litt mer uptempo og ikke fult så nitrist anbefales «Your Mountains Will Drown Again». Her er det også større innslag av ren vokal. Dette var et såpass hyggelig comeback at jeg tror nok jeg må grave frem et par nedstøvede skiver fra tidlig 2000-tall.

4,5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 17. april 2024