Kategorier
Intervjuer

Blackberry Smoke – god georgiansk rockecountry’n roll

De topper albumlister på både country og rock og enda mere til over dammen, og nå var det hovedstadens tur til å få bivåne sørstatsgjengen da de skulle innta et utsolgt Rockefeller for å spre litt god georgiansk rockecountry’n roll. Norway Rock fikk et aldri så lite innpass backstage for noen ord med vokalist og hærfører Charlie Starr om hva de har bedrevet siden sist de var innom vårt furet værbitte.

De topper albumlister på både country og rock og enda mere til over dammen, og nå var det hovedstadens tur til å få bivåne sørstatsgjengen da de skulle innta et utsolgt Rockefeller for å spre litt god georgiansk rockecountry’n roll. Norway Rock fikk et aldri så lite innpass backstage for noen ord med vokalist og hærfører Charlie Starr om hva de har bedrevet siden sist de var innom vårt furet værbitte.

Tekst: Sven O Skulbørstad

Foto: Arash Taheri

 – Utrolig bra koteletter du har, hvordan holder du de i orden?
 – Haha, nå er de langt fra like lange som de en gang var fordi jeg har begynt å trimme de litt mer enn hva jeg pleide. Jeg hadde et rimelig langt sett på begge sider men gikk lei av å vedlikeholde de så jeg kuttet bort det meste.
 – Se der ja. Over til musikk; Sisteskiva deres «Like An Arrow» ligger høyt oppe på salgslistene over både indie, country samt rock hjemme i Statene. Hvordan ser egentlig den typiske Blackberry Smoke-fan ut?
 – Som alle tre, haha. Men helt ærlig, hjemme i statene ser flesteparten på oss som et rock’n roll band, og det er folk som er nærme vår egen alder og vokste opp med samme musikken som oss – alt fra Allman Brothers og Lynyrd Skynyrd til Led Zeppelin, Black Sabbath og Aerosmith. De samme folkene blir ikke så forvirret over rock n’roll-stempelet vi har. Yngre folk derimot tar oss som et country-band, mye mulig på grunn av aksenten vår. Det er vel rett og slett en konsekvens over at grensene mellom de forskjellige genrene over tid viskes gradvis mer og mer ut. Vi har aldri sett på oss selv som et countryband, noe som kanskje virker rart ettersom vi faktisk har førsteplassen på countrylista. Men vi lever godt med det altså.
 – Det skjønner jeg godt. Hva kan si om detaljene om «Like An Arrow»?
 – Jeg skrev låtene hjemme, noe som er vanlig prosedyre når vi har litt tid utenfor spilling. Har jeg litt tid hjemme benytter jeg stort sett den tiden til å skrive nye låter. Vi produserte den selv, for da vi hadde en måneds tid utenfor turnélivet startet vi med å øve inn de nye låtene i studio og vi følte med en gang at dette låt såpass bra som det gjorde. Derfor tok vi oss ikke bryet med å kontakte en produsent, men lagde enkelt og greit en skive helt på egen hånd.
 – Det gikk jo fryktelig kort tid mellom de siste to skivene deres?
 – Ja, det var bare tid for det helt enkelt.
 – Jeg kom over en liste over dine ti favorittalbum igjennom alle tider, og så vidt jeg kunne bedømme så den lista ut som selve soundtracket til Blackberry Smoke. Er dere stort sett på bølgelengde alle mann på musikksmak?
 – Ja, stort sett. Vi liker mye av det samme selv om vi åpenbart ikke er enige om absolutt alt, mennesker som vi er. Vi er på mange måter barn av 70-tallet og det som ble spilt på radio på den tiden. Det er en viktig del av musikksmaken til samtlige. Populær rock som Tom Petty, The Eagles, The Rolling Stones, The Beatles og Led Zeppelin var overalt.
 – Jeg skulle gitt mye for å kunne ha vokst opp på 70-tallet i stedet for tiåret senere musikalsk sett. Jeg har en nær venn som nevnte at musikken på den tida var så ufattelig bra at til og med disco var kult.
 – Ja, jeg var bare barnet selv men husker mye av det som ble kringkastet. Mye av poppen syntes vi var forferdelig, men når du ser tilbake på det nå i ettertid var det mye bra der også. De bra sakene har overlevd det dårlige.
 – Du har vel på en måte svart på dette, men hvordan ville du beskrive musikken til Blackberry Smoke?
 – Jeg liker ikke å genrefeste ting, men måtte jeg svart ville jeg ha sagt rock’n roll fra Georgia.
 – Det enkle er ofte det beste. Dere spiller for et fullsatt Rockefeller i kveld (anmeldelse her!), er det mange steder dere har solgt ut under Europaturnéen?
 – Ja, det er en del. Kommer ikke akkurat på helt hvor og når men vi har en god del utsolgte lokaler ut over Europa så billettsalget har helt klart vært bra.
 – Vil setlistene være basert på sisteskiva eller varierer dere med eldre låter?
 – Det varierer veldig fra kveld til kveld. Vi prøver å få med ting fra alle skivene, men folk har jo sine favoritter de må få ellers blir de sinte på oss og det vil vi ikke. Pluss at vi prøver å gjøre det mest mulig interessant for oss og ved å variere litt, det hadde vært rett fram kjedelig å spille de samme to timene kveld etter kveld. Så vi slenger stort sett inn litt forskjeller her og der.
 – Dere har et rimelig tett skjema en god stund fremover med knapt noen fridager, hvor dere så har en måneds tid fri før dere ruller i gang igjen. Har dere noen planer underveis i pausen?
 – Ja, jeg er ganske overbevist om at våre koner har planene klare for oss da ja, haha. Men når det er sagt, selv om vi vil jobbe og spille så mye som overhodet mulig er det også fint å få så mye tid som mulig hjemme med familien. Det gjelder å finne en bra balanse.

Første gang publisert i Norway Rock Magazine #2/2017