Kategorier
Live Nyheter

Black Stone Cherry @ John Dee, Oslo

Det har gått over seks år siden sist Black Stone Cherry var i Oslo på egen hånd, og de spiller fortsatt på et ikke helt utsolgt John Dee, mens de på samme turne har frekventert arenaer i Storbritannia foran tusener av fans.

Onsdag 24. februar 2016

Det har gått over seks år siden sist Black Stone Cherry var i Oslo på egen hånd, og de spiller fortsatt på et ikke helt utsolgt John Dee, mens de på samme turne har frekventert arenaer i Storbritannia foran tusener av fans. Men sørstatsgutta lot ikke dette legge noen demper på innsatsen, for energinivået på scenen var skyhøyt fra første låt, «Me And Mary Jane», og de klarte å holde nivået oppe gjennom samfulle 90 minutter.

Det skal sies at Black Stone Cherry har ingen virtuoser i rekkene sine, men det er et solid og samspilt rockeband, noe som egentlig bare skulle mangle når de har spilt sammen siden tenårene. John Fred Young er en av de mer visuelle trommisene i bransjen, en virvelvind av stikker og hår, men han står for en del feilskjær, og trommesoloen hans er noe av det mer tilfeldige vi har hørt.

Den minst visuelle i bandet er derimot vokalist, gitarist og frontmann Chris Robertson, den mest atypiske rockestjerna man kan tenke seg. Men for en stemme mannen har! Han har også løsnet betydelig opp på scenen og fremstår nå mer komfortabel med å være midtpunktet enn vi har sett før. Gitarist Ben Wells er derimot fullstendig strikkball på scenen, og jobber ustanselig med rockepositurene og publikumsflørtingen.

Låtene var hentet fra alle de fire første skivene, med et flertall fra de to første. De rakk også å leke seg litt med å klemme inn deler av The Doors’ «Roadhouse Blues» og George Thorogoods «Bad To The Bone» innimellom, men da fansen i front kauka på «Reverend Wrinkle» fra andreskiva, raknet det etter ganske få takter – «We haven’t played that song in fifteen years!»

Den nye skiva «Kentucky» er ikke ute før i begynnelsen av april, men vi fikk likevel en par smakebiter i form av singelen «In Our Dreams» – en knallhard rocker som de ikke har fått helt kontroll på i liveversjon ennå – og den akustiske balladen «The Rambler» med kun Wells og Robertson på scenen. En låt som betyr veldig mye for bandet, og Robertson ba publikum pent om å være stille og lytte til teksten. Mot slutten kom allsangen under schlägerne «White Trash Millionaire» og «Blame It On The Boom Boom», før de rundet av med ekstranumrene «Lonely Train» og en cover av Motörheads «Ace Of Spades» – et band BSC turnerte med, og lærte mye av, i 2009.

At dette bandet fortsatt ikke er i stand til å selge ut John Dee god tid i forveien, fremstår som et komplett mysterium, for Black Stone Cherry er et knallbra og underholdende liveband med et solid arsenal av sterke låter. Etter planen kommer de tilbake til Europa på nyåret 2017, og med litt rettferdighet spiller de da for atskillig flere folk i etasjen over.

Les intervju med Ben Wells her!

4,5/6 | Geir Amundsen

Foto: Ell Badu Palmeira