Kategorier
Nyheter Skiver

Bigbang | Glory Chord

Den etterhvert så rutinerte Big Bang-gjengen har nok en gang servert oss et album av meget god kvalitet som jeg nekter å tro at noen av bandets tilhengere vil bli skuffet av. Akkurat som forventet.

Petroleum 

Man forventer to ting når det kommer til nye skiver fra Bigbang: Gjenkjennelig Bigbang-rock og kvalitet. Hele seks år har gått siden deres forrige, «Oslo Bowl», og siden den gang har gjengen drevet med hver sine opplegg i tillegg til noen få sporadiske konserter her og der. Derfor er det litt ekstra stas å fore spilleren med rykende ferskt materiale og kunne fastslå at bandet fortsatt låter akkurat slik de skal, og at låtmaterialet akkurat den kvaliteten det bør.

Åpneren «Bells» starter rett på med funky trommegroove og soulpreg og setter igang den berømmelige foten og følges godt opp av vakre «Compensator» med sitt nydelige gitarspor og melodiføring. Tittelsporet har vi blitt kjent med en stund, og skatehyllesten er et absolutt forståelig singelvalg der den troner som en av skivas høydepunkt og er så klassisk Bigbang som man får det. Spesielt oppbygningen under gitarsoloen som sniker inn en nesten umerkelig modulasjon på refrenget er meget bra. En americana i «Nothing To Hide» passer finfint inn akkurat her, og det er herlig å høre gjengen igjen.

Jeg er ikke noe fan av unyttig tidsbruk på en helhetlig skive, men tullesporet «Kazoo You» – som er akkurat det den høres ut som, er så fantastisk teit at den blir morsom igjennom sin akkurat passe korte spilletid. Skivas lengste kutt derimot er også det roligste og fineste – nemlig «Butterfly». Lavmælt og rolig igjennom sine 05.24 er det en sjelfull sak Greni & co presenterer her, og den vil nok sette mang en gåsehud på bandets mange fans.

Den eneste lille nedturen på «Glory Chord» er «Mañana» som føles veldig som en filler blant skivas killers ellers, og det trekker ned litt. Synd, for ellers er Bigbangs tilbakekomst omtrent spekket av kvalitet, og med avslutterne «Caroline», «Malibu» og «Good Night For Bad Decisions» – sistnevnte med Tuva Syvertsen i en særdeles vellykket gjesteopptreden, kan man allikevel fastslå at den etterhvert så rutinerte gjengen nok en gang har servert oss et album av meget god kvalitet som jeg nekter å tro at noen av bandets tilhengere vil bli skuffet av. Akkurat som forventet.

4,5/6 | Sven O Skulbørstad

Utgivelsesdato 10.mai 2019