Kategorier
Live Nyheter

Between the Buried and Me @ John Dee, Oslo

Det var med stor spenning og litt skepsis Norway Rock Magazines utskremte entret John Dee denne onsdagskvelden. Between the Buried and Me med sin progressive metal skulle oppleves for første gang og det var annonsert en konsert i to deler, så jeg var forberedt på en lang kveld.

Onsdag 25.september 2019

Det var med stor spenning og litt skepsis Norway Rock Magazines utskremte entret John Dee denne onsdagskvelden. Between the Buried and Me med sin progressive metal skulle oppleves for første gang og det var annonsert en konsert i to deler, så jeg var forberedt på en lang kveld. I et nesten fullsatt John Dee traff jeg mange progrockfans, alle virket spente og noen fortalte at det hadde vært sinnssykt bra sist de gjestet Norge. Forventningene steg enda et hakk og North Carolina-bandet entret scenen. Nå er ikke jeg spesielt glad i growlevokal, men når det blandes med vanlig vokal slik som Tommy Giles Rogers jr gjør, så gir det BTB&M noe spesielt som progband. Dette er et band med musikere som virkelig kan traktere instrumentene sine, spesielt gitarist Paul Waggoner briljerer, så ble dette en lang kveld som gikk veldig fort, med en liten avkjøling i pausen. Med sine to siste album «Automata I» og «Automata II» har BTB&M tatt steget opp i progsjangeren og vil nok få et større publikum fremover. Med sin blanding av progressiv metal, black metal, litt electronika, litt jazz og en dose vokal som minner om Ghost i enkelte partier, så har bandet absolutt utviklet sin egen stil og uttrykk i prog sjangeren.

Det ble en meget vellykket kveld, og undertegnede gikk hjem med et smil om munnen i de sene nattetimer i Oslo by og med en følelse av å ha opplevd noe spesielt og et godt nytt band bekjentskap. 5/6

Tekst: Gjermund Ingolfsland
Foto: Anne-Marie Forker