Kategorier
Nyheter Skiver

Beth Hart | Live From New York: Front And Center

Beth Hart har en stil som ikke bare appellerer til min lidenskap for musikk, men også mitt intellekt. I en travel hverdag er det relativt lenge mellom de gangene jeg finner nye utgivelser som tilfredsstiller mitt ensomme sinn – derfor er det en kjærkommen forespørsel når jeg blir spurt om å høre på siste live-utgivelse fra denne delikate artisten fra englenes by.

Provogue Records / Mascot Label Group

Beth Hart har en stil som ikke bare appellerer til min lidenskap for musikk, men også mitt intellekt. I en travel hverdag er det relativt lenge mellom de gangene jeg finner nye utgivelser som tilfredsstiller mitt ensomme sinn – derfor er det en kjærkommen forespørsel når jeg blir spurt om å høre på siste live-utgivelse fra denne delikate artisten fra englenes by.

Jeg vet svært lite om dette live-albumet, men opptakene er fra østkysten, nærmere bestemt Iridium Jazz Club, N.Y.C. Såpass vet jeg. Kult av Beth å velge en stilfull jazzklubb når hun skal velge scene til albumet, for det kan nok for mange ha vært fristende å ta med platepublikumet til en større konsertarena.

Setlisten er krydret med femten godbiter, der sterke «Let’s Get Together» er valgt som åpningsspor. Personlig får jeg en fornemmelse av å sitte ved ett av bordene i klubben, gjerne med en bedre whisky i hånden, om jeg lukker øynene når tonene av «Baddest Blues» strømmer levende ut av høyttalerne. Bedre blir det ikke av at stilsikre «Jazz Man» følger. Nå vil jeg rett og slett ikke åpne øynene.

Beth Hart er kjent for å kle jazz-, blues- og soul-uttrykket med sin sjelfulle stemme, ispedd en god dose rock’n’roll. På de tre første låtene har vi da også vært innom de tre førstnevnte musikalske utrykkene, nå er det på tide med rock og «Delicious Surprise». Vi blir tatt med inn i Harts musikalske univers der personlig og følsom lyrikk får liv gjennom hennes engasjerende stemme og fengslende musikk levert av et solid band.

Fansen vil helt klart finne mangler på setlisten, men jeg vil tro at forklaringen både er logisk og lett forståelig. Alt i alt er albumet lavmælt og intimt, og når de sterke ordene om Mor Teresa i «St. Teresa» fyller luften er det lett å også bli andektig. Den rolige stemningen og de forsiktige klappsalvene forsterker det hele. Mektige «No Place Like Home» avslutter seansen usminket. Beth Hart vet å sjarmere, hun vet å underholde og hun vet å begeistre.

Mine damer og herrer, Beth Hart, Live From New York.

5/6 | Freddy Ludvik Larsen

Utgivelsesdato: 13.04.2018