Kategorier
Live Nyheter

Beartooth @ Rockefeller, Oslo

Sjeldent har jeg sett en mer tydelig frontfigur enn Caleb Shomo i hardcore-sammenheng, noe som kanskje ikke er så rart da Beartooth er hjertebarnet hans og det han har brukt tid på etter han skilte veier med smått utskjelte Attack! Attack!

Lørdag 11. juni 2022

Sjeldent har jeg sett en mer tydelig frontfigur enn Caleb Shomo i hardcore-sammenheng, noe som kanskje ikke er så rart da Beartooth er hjertebarnet hans og det han har brukt tid på etter han skilte veier med smått utskjelte Attack! Attack!

Et noe glissent Rockefeller (godt mulig jeg her er litt blassert etter å ha vært på dunderutsolgte konserter både her og på Sentrum Scene den siste tiden) tok godt imot bandet da de gikk på, og kledelig nok herr Shomo sist som den rockestjerna han er. Den mannen sto ikke stille et eneste sekund konserten varte og hadde de fremmøtte i sin hule hånd fra start til slutt.

For en som ikke kjenner bandet i det hele tatt kan jeg ikke slenge ut titler i øst og vest, men jeg bet meg merke i et par ting underveis – Caleb Shomo er Beartooth og de heldige utvalgte bak ham er kun statister. Ofte under kvelden tok jeg meg i å tenke at de var litt vel dølle med tanken på musikken de representerte – spesielt Olli Wermskog-lookaliken på gitar rett foran der jeg sto. Dette syntes spesielt ved starten av konserten der hele bandet virket litt ukomfortable, men etterhvert som de ble varme tok ihvertfall resten av gjengen litt av. Og vi fikk da et par headbangers av Wermskog etterhvert og.

Men tight var det, skikkelig god hardcore/metalcore som ble blåst rett i ansiktene til tilskuerne fremført av noen realt habile musikere. Men det ubestridte midtpunktet igjennom hele konserten var som nevnt herr Cuomo.

Han dro igang publikum på allsang gang etter gang, han landa tilogmed en liten Freddie Mercury mot slutten som hadde et nedslag til 19.5 i stil. Overalt jeg så var det kun fornøyde fans, vi fikk både moshpits og circlepits og alt som hører til under et bra hardcoreshow.

Konsertens høydepunkt derimot var det absolutt siste som skjedde da sjefen sjøl brått sto midt i blant publikum og rocka ut kveldens desidert tyngste riff før han ble dratt opp av publikum for så å crowdsurfe mot scenen, reiste armene opp og takket for seg. En bedre måte å avslutte en konsert med stil kan jeg faktisk ikke tenke meg. 

4.5/6 | Sven O. Skulbørstad

Foto: Anine Desire