Kategorier
Live Nyheter

Baby Snakes @ Olsen, Oslo

Baby Snakes er et relativt nytt prosjekt fra østfoldingene Trond Holter og Bernt Jansen. Med seg har de vokalist og gitarist Christian Klykken, og Per-Morten Bergseth på trommer. Gutta spiller klassisk hardrock, med innslag av alt fra country til grunge, og var klare for å rocke Olsen på Bryn denne lørdagskvelden.

Lørdag 23. april 2016

Baby Snakes er et relativt nytt prosjekt fra østfoldingene Trond Holter (Wig Wam, Jorn, Dream Police) og Bernt Jansen (Wig Wam, Artch). Med seg har de vokalist og gitarist Christian Klykken (Podium), og bandets nyeste medlem Per-Morten Bergseth på trommer. Gutta spiller klassisk hardrock, med innslag av alt fra country til grunge, og var klare for å rocke Olsen på Bryn denne lørdagskvelden.

Etter en intro med Johny Cash på anlegget gikk gutta friskt ut med en helt fersk låt, «Still Alive». Ingen grunn til å ikke se frem til det nye albumet, som etter planen slippes i løpet av året. Deretter fortsatte de med en rekke låter fra debutskiva «Gunslingers», hvor «Judgement Day» var først ut. «Give You My Love» så ut til å være en publikumsfavoritt, skal man dømme etter antall mobiltelefoner som ble funnet frem for å forevige begivenheten. Videre fikk vi et par coverlåter; «Rebel Yell» (Billy Idol) og «White Trash Millionaire» (Black Stone Cherry), hvor sistnevnte like gjerne kunne vært deres egen låt. Deretter dro de enda en ny låt frem fra ermet, kalt «Bonebreaker».

Så var det dags for at Trond Holter skulle få briljere litt ekstra med gitaren, under låta «Trollsong», deres instrumentale alibi, som gir trolske assosiasjoner til både «Dovregubbens Hall» og annet skrømt. Her fikk Holter stadfestet en gang for alle at han er en av landets råeste gitarister. Og det til tross for at han stilte med feber, etter å ha avlyst konserten de skulle hatt dagen før. Muligens var det derfor de valgte å fortsette med Thin Lizzy-låta «Cold Sweat», med Jansen bak mikrofonen faktisk. Etterfulgt av AC/DCs «Whole Lotta Rosie», med Klykken tilbake på plass – med en stemme som ekte trønderrockere skal ha, hvilket han jo også er.

David Bowies «Cat People» var neste låt ut. Her kunne man ane noe surmuling i lokalet, som ‘man kødder ikke med Bowie’ og lignende. Men disse versjonene kan nesten ikke sammenlignes. Baby Snakes har laget en rock’n’roll-utgave av låta, som det svinger såpass mye av at den til og med har fått plass på reutgivelsen av plata som kom i fjor. Kudos til gutta for å få coverlåter til å høres ut som deres egne. Bowie gled over i «Deadman City», en av mine personlige favoritter. Kanskje mest fordi den minner kraftig om Alice In Chains.

Seansen ble avsluttet med Neil Youngs «Rockin’ In The Free World», og selvfølgelig helt til slutt; deres egen monsterlåt «Gunslinger». Totalt spilte de ni av albumets 12 låter. Av de utelatte savnet jeg balladen «Nobody’s Son», men jeg antar det var for å unngå nachspielstemning.

Undertegnede var godt fornøyd med kvelden, men babyslangene hadde definitivt fortjent et mye større publikum. De er absolutt verdt å få med seg neste gang de inntar en scene.

5/6 | Marianne Lauritzen

Foto: Ellen Palmeira