Kategorier
Live Nyheter

Audrey Horne @ Baracoa, Sandvika

Audrey Horne har den siste tiden vært opptatt med å spille inn sin nye plate «Blackout» som slippes 12. januar, og har derfor vært lite å se live i 2017. Årets eneste konsert i Oslo-området fant derfor sted i Sandvika, og alle som kjente sin besøkelsestid denne lørdagen i julebordsesongen satte nærmest ribba i halsen da dette formidable livebandet tok turen over fjellet og inntok et stappfullt Baracoa i Sandvika.

Lørdag 9. desember 2017

Audrey Horne har den siste tiden vært opptatt med å spille inn sin nye plate «Blackout» som slippes 12. januar, og har derfor vært lite å se på en scene i 2017. Årets eneste konsert i Oslo-området fant sted i Sandvika, og alle som kjente sin besøkelsestid denne lørdagen i julebordsesongen satte nærmest ribba i halsen da dette formidable livebandet tok turen over fjellet og inntok et stappfullt Baracoa.

På sedvanlig vis entret de scenen til introen til The Muppet Show, før de like så gjerne sparket igang ballet med deres nye singel «This Is War». Det er litt av en låt de klarte å gi ut sånn på tampen av året, og den funka ikke noe dårligere live. Gutta eide scenen fra første note, og vi fikk bekreftet at «This Is War» kanskje er en av årets feteste låter. Og vi skjønte kjapt hva vi hadde i vente for resten av kvelden; tonnevis med energi og spilleglede.

«Volcano Girl» var neste låt ut, etterfulgt av «Bridges And Anchors» hvor scenen ikke lenger var stor nok for gutta og Toschie brukte både sofa og megafon som rekvisitter. De roet tempoet et ørlite hakk ned med «Gravity» før vi fikk et hat trick med hits i form av «Pretty Little Sunshine», «Out Of The City» og «There Goes A Lady». Under dette partiet tok det for alvor av for både band og publikum. Grensen mellom scene og publikum ble stadig visket mer ut, og hele lokalet var en eneste stor fest til slutt. Toschie tok seg en runde ned på gulvet, mens twingitarene til Arve Isdahl og Thomas Tofthagen sto for showet på scenen. Litt senere kunne også Arve og bassist Espen Lien observeres liggende på scenegulvet.

Dette forrykende showet fortsatte videre med den splitter nye låta «Midnight Man» – etter min mening en av de beste låtene fra den kommende skiva. Den satt som en kule live, og er såpass catchy at publikum straks var med på moroa. Under «Straight Into Your Grave» brukte Toschie sofaen som catwalk mens resten av gutta showet på egen hånd på scenen, noe de ikke har noe problem med. «This Ends Here» ble for det meste utført med Thomas og Arve på hvert sitt bord i lokalet, mens publikum sang med for full hals.

Nok en smakebit fra den nye skiva fikk vi med singel nummer to «Audrevolution». Publikum så ut til å være godt fornøyde med de tre nye låtene som ble spilt denne kvelden. Dernest var det duket for ett av kveldens absolutte høydepunkter; «Redemption Blues». Makan til stemning har vel neppe funnet sted på Baracoa tidligere.

Etter dette hadde de egentlig tenkt å ta seg en pust i bakken, men siden de faktisk måtte ut i kulda for å komme backstage valgte de heller å kjøre rett videre med et par låter til. Først ut var den ekstremt allsangvennlige «Waiting For The Night», hvor Toschie vandret rundt i salen og Arve klatret på trommesettet, etterfulgt av «Blaze Of Ashes» hvor Arve og Thomas befant seg alle andre steder enn på scenen. Såpass hardt gikk det for seg at Thomas var nær ved å ramle ned fra et bord. Og med det satte de punktum. Altfor tidlig.

For det eneste jeg kan trekke for på denne konserten er at de burde spilt minst et kvarter lenger. I underkant av halvannen time var rett og slett ikke nok for et bergtatt publikum. «Holly Roller» burde for eksempel vært en selvfølge på settlista. Skjønt, jeg skjønner at gutta kanskje var slitne etter dagens treningsøkt.

Kveldens repertoar besto for det meste av låter fra deres to seneste utgivelser «Pure Heavy» og «Youngblood», i tillegg til de nye låtene fra «Blackout» og et par fra den selvtitulerte tredjeskiva. De to første albumene var ikke representert i det hele tatt.

Var du ikke i Sandvika denne kvelden gikk du virkelig glipp av noe, og får du muligheten til å se Audrey Horne ved en senere anledning er det ingenting å nøle etter. Er Audrey Horne Norges beste liveband for tiden? Ja, det tror jeg jaggu jeg tør påstå at de er!

5,5/6 | Marianne Lauritzen

Foto: Arash Taheri